29 / 04 / 2024

Altına, dolara, Euro'ya ve borsaya yatırım yapanlar dikkat! Az önce peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Altına, dolara, Euro'ya ve borsaya yatırım yapanlar dikkat! Az önce peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken, yeni haftanın yatırım araçları performansı da belli oldu. Peki Mart ayının ilk haftasında hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?



Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken, yeni haftanın yatırım araçları performansları da tek tek açıklandı. Yatırımcıların gözdesi Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama olarak yüzde 0,64 oranında, dolar/TL yüzde 1,29 oranında, Euro/TL yüzde 3,33 oranında, altının gram fiyatı yüzde 7,81 oranında artış gösterdi.

Altına, dolara, Euro ya ve borsaya yatırım yapanlar dikkat! Az önce peş peşe açıklandı, hemen bakın!

İşte yeni haftanın yatırım araçları performansları...


Bu haftanın merakla beklenen yatırım araçları performansı resmen belli oldu. Paylaşılan detaylara göre BIST 100 endeksi, en düşük 8.736,45 ve en yüksek 9.174,19 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 0,64 oranında değer kazanarak 9.155,32 puandan tamamladı.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 7,81 artış göstererek, 2 bin 235 Türk Lirası'na çıkarken, yatırımcıların bir diğer gözdesi olan cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 7,85 artış göstererek 15 bin 25 Türk Lirası'na yükseldi.

Paylaşılan rakamlara göre geçen hafta sonu 3 bin 410 Türk Lirası şeklinde olan çeyrek altının satış fiyatı 3 bin 678 Türk Lirası'na yükselirken, bu hafta ABD doları yüzde 1,29 oranında değer kazanarak 31,9620 Türk Lirası'na Euro yüzde 3,33 artış göstererek, 35,0400 Türk Lirası'na yükseldi.

Altına, dolara, Euro ya ve borsaya yatırım yapanlar dikkat! Az önce peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Ayrıca yatırım fonları a bu hafta yüzde 1,18 değer kazanırken, bireysel emeklilik fonları da yüzde 0,84 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığı zaman da yatırım fonları içerisinde en çok kazandıran yüzde 6,32 ile "Kıymetli Maden" fonları oldu.

Altın fiyatlarının yeni güne de yükselişle başladığı belirtilirken dün açıklanan ABD tarım dışı verilerinden sonra adeta resmen fırladığı kaydedildi. Dün resmi olarak açıklanan ABD tarım dışı istihdam rakamları Şubat'ta 275 bin ile beklentilerin üzerinde geldi. İşsizlik oranı da yüzde 3,9 şeklinde açıklandı. 

 

İBB'den İstanbullulara ücretsiz ulaşım müjdesi! Toplu taşıma kullananlar dikkat! Kullanılan bakiye geri yüklenecek...

Banka banka emekli maaş promosyonları! Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Prof. Dr. Naci Görür bu kez ezber bozdu: Deprem beklemediği yerleri açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön