Altın & Dolar

Altında 3 saat sonra dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcılar oradan gelecek haberi bekliyor! Altın fiyatları ne olacak?

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yakından takip edilirken dünya piyasasının güzü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'ın bugün yapacağı açıklamaya çevrildi. Açıklama, altın piyasası üzerinde de etkili olacağı için yatırımcılar gelecek açıklamaları bekliyor. 

Altında yukarı yönlü hamle bugün de devam ediyor. Ons altın kritik baraj olan 2500 dolar olurken, gözler bugün 17:00'da açıklama yapacak olan Bankası (Fed) Başkanı Powell'a çevrildi. 

JEROME POWELL'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'ın bugün Jackson Hole'de saat 17.00'de yapacağı konuşmada yakın zamanda bir faiz indirimine destek sinyali vermesi bekleniyor.  

Dün, Temmuz ayına yönelik ABD Merkez Bankası toplantısının tutanakları yayımlanmıştı. Tutanaklarda, katılımcıların çoğunun veriler beklendiği gibi açıklanmaya devam ederse bir sonraki toplantıda gevşemeye hazır olunduğu belirtildi. 

Bu çerçevede Fed üyelerinin son açıklamaları ve Temmuz ayı Fed tutanakları faiz indirimi için Eylül ayını işaret ediyor. Resesyon korkularının azalmasıyla birlikte piyasalarda oluşan genel beklenti 25 baz puan ile Fed’in gevşeme adımlarına başlayacağı yönünde oldu. 

PİYASALARIN GÖZÜ SAAT 17:00'A ÇEVRİLDİ

Mynet'te yer alan habere göre; Politika faizinin, 22 yılın zirve seviyesinde, yüzde 5,25-5,50 aralığında uzun bir süre tutulması ABD ekonomisinin kondisyonunda yorulma emarelerini de beraberinde getiriyor.

Gereğinden fazla sıkı duruşun süresinin uzaması, gecikmeli para politikası etkileri de düşünüldüğünde uzmanlar ‘ekonomi üzerinde risk oluşturabilir’ diye yorum yapıyorlar.

Bugün gerçekleşecek olan Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole’deki konuşmasının bu noktada belirleyici olacağı kaydediliyor. Bu sebeple Powell'ın TSİ 17.00’deki faiz ve resesyon konularıyla ilgili açıklamaları yakından takip ediliyor.

ONS ALTINDA SON DAKİKA

Jackson Hole toplantısında Powell konuşması öncesinde, değerli metallerde kar satışları görüldü. Dolar endeksi  101 kuvvetli direnç noktasından tepki vermesi ve toplantı öncesinde risk almak istemeyen yatırımcıların kar satışında etkili oldu. Dünkü düşüşün ardından ons altın fiyatı bu sabah 2.491 dolar seviyesinde işlem görüyor. Altın fiyatları Powell'ın açıklamaları öncesi yukarı yönlü hamlesine devam ediyor. 

Altın zincirlerini kırdı! Gram altın gümbür gümbür geliyor! 23 Ağustos 2024 altın alış-satış fiyatı canlı!

Altın mı, gümüş mü? İslam Memiş 2024'ün kralını açıkladı! 

Kapalıçarşı'da yer yerinden oynadı! Altın fiyatları roket gibi fırladı! 22 Ağustos 2024 altı fiyatları 

Altında fren patladı! Gram altın rekorları kıra kıra geliyor! 21 Ağustos altın alış-satış fiyatları canlı!