28 / 04 / 2024

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Belirsizlik ortamlarında en güvenli liman olarak yatırımcılar altına sığınıyor. ABD’de faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle altına olan talep yeniden canlanırken, uluslararası finans kuruluşları altının bu yıl rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyor.



ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımları altın fiyatlarının yönünü etkileyen en önemli faktör konumunda. Açıklanan son enflasyon verileri Amerika’da Fed’in faiz artırımlarını gelecek ay pas geçeceği beklentilerini kuvvetlendirirken, altında kısa vadeli gerilemeler olsa da orta ve uzun vadede güçlü seyrini koruyacağı bekleniyor.

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Ekonomim Gazetesi’nden Evrim Küçük’ün haberinde, ABD’de bu hafta açıklanan enflasyon verisinin güvercin politikacıların elini kuvvetlendirdiği belirtildi. Haberde, FED’in bir sonraki toplantıda faiz artışı pas geçebileceği beklentisiyle altında sınırlı bir çıkış trendinin korunduğu vurgulanırken, bu yıl hisse senedi piyasalarının genelinden daha iyi performans gösteren teknoloji hisselerinin ve altının, yılın geri kalanında resesyona karşı önemli bir savunma aracı olarak gösterildiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön