11 / 05 / 2024

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Belirsizlik ortamlarında en güvenli liman olarak yatırımcılar altına sığınıyor. ABD’de faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle altına olan talep yeniden canlanırken, uluslararası finans kuruluşları altının bu yıl rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyor.



REKOR SEVİYELERİ GEÇECEK

Haberde birçok finans kuruluşunun altının yılın genelinde rekor seviyeyi geçeceğine kesin gözüyle baktığı vurgulandı. JPMorgan Chase stratejistleri, ABD ekonomisinin bu yıl resesyona girmesi olasılığı karşısında korunma amacıyla yatırımcıların altın ve teknoloji hisselerine yatırım yapmalarının büyük olasılık olduğunu vurgularken, ABD bankacılık krizinin, bir felaket senaryosuna karşı hedge olarak altına olan talebi artırdığı belirtildi. Kurumun yayınladığı yatırımcı notunda, kurumsal yatırımcıların altın yatırımlarını artırdığı, bireysel yatırımcıların ise Bitcoin pozisyonlarını yükselttiği ifade edildi.

Citigroup da iddialı tahminlerde bulunurken, ons altın fiyatının kısa-orta vadede kesinlikle 2 bin 400 dolar seviyesine gideceği öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön