19 / 05 / 2024

Altında analistler acil koduyla az önce kırmızı uyarı gönderdi! Sadece yarın bu kadar olacak

Altında analistler acil koduyla az önce kırmızı uyarı gönderdi! Sadece yarın bu kadar olacak

Altın fiyatlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Bugün FED faiz kararını açıklayacak. FED'in kararı öncesi toparlanan altının göreceği yeni seviyeyi analistler açıkladı.



Gelin altın fiyatlarında daha önce yaşanan gelişmelere hep birlikte göz atalım... 

Altının ons fiyatı, geçtiğimiz hafta beklentilerin üzerinde gelen ABD ağustos ayı enflasyon rakamları sonrası gerilemeye başlarken; kritik seviye olan 1700 doların altına gerilemiş ve yaklaşık 13 ayın en düşük seviyesini görmüştü. Ons altın, yeni haftaya da düşüş eğiliminde başladı. Yeni haftada birçok merkez bankasının faiz toplantısı bulunurken; en önemlisi ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı olarak öne çıkıyor. Fed’in faiz kararının ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı basın toplantısının piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) eylül ayı toplantısı yarın başlayıp, çarşamba günü sonuçlanacak. Fed’in faiz kararı çarşamba günü Türkiye saati ile 21:00’de açıklanacak. 21:30’da başlayacak olan Başkan Powell’ın konuşması ise, önümüzdeki toplantılara yönelik verebileceği ipuçları açısından kritik önemde olacak.

Piyasa fiyatlamalarına bakıldığında, Fed’in 75 baz puan faiz artırımına gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanında enflasyon rakamları sonrası, 100 baz puan faiz artırımı olasılığı hala düşük kalsa da yükselişe geçti.

Piyasalar nefesini tuttu ve Fed’in faiz kararına odaklandı. Karar sonrası ise piyasaların yön bulması; belirsizliğin ortadan kalkmasıyla da risk iştahının yükselmesi bekleniyor. Fed’in para politikasında beklentilerin ötesinde sıkılaşmaya gidebileceğine yönelik mesajların gelmesi halinde, doların güvenli liman etkisiyle dünyada daha fazla güçlenmesi; ABD tahvil faizlerinin yukarı yönlü hareket etmesi ve ters korelasyon etkisiyle altın fiyatlarının baskılanması beklenebilir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön