19 / 05 / 2024

Altında analistler acil koduyla az önce kırmızı uyarı gönderdi! Sadece yarın bu kadar olacak

Altında analistler acil koduyla az önce kırmızı uyarı gönderdi! Sadece yarın bu kadar olacak

Altın fiyatlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Bugün FED faiz kararını açıklayacak. FED'in kararı öncesi toparlanan altının göreceği yeni seviyeyi analistler açıkladı.



Ons altın, cuma günü 1652 dolara kadar gerileyerek 9 Ağustos 2021 tarihinden beri en düşük seviyeyi görmüştü. Yeni günde de baskı altında hareket eden sarı maden, en yüksek 1680 doları, en düşük ise 1659 doları görürken; saat 13:38 itibarıyla yüzde 0,67 oranında düşüşle 1664 dolar seviyesinde hareket ediyor.

Altının gram fiyatı, ons altında yaşanan düşüşün etkisiyle cuma günü 971 TL’ye kadar gerileyerek, 21 Temmuz tarihinden bu yana en düşük seviyeyi görmüştü. Gram altın bugün ise, en yüksek 986,89 lirayı, en düşük 975,84 lira seviyesini görürken; saat 13:49 itibarıyla yüzde 0,47 oranında düşüşle 978,69 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1638 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 737 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda altın, ons birimi üzerinden hesaplanırken, gram altın fiyatının değişimi; ons altın fiyatı ve doların, Türk lirası karşısındaki değeri üzerinden belirlenir.

Örneğin, altının ons fiyatı yükselirken; dolar kuru, Türk lirası karşısında sabit kalırsa gram altının fiyatı yükselir ya da ons altının fiyatı yükselirken; dolar kuru, Türk lirası karşısında değer kaybederse o zaman gram altının fiyatı geriler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön