02 / 05 / 2024

Altında büyük kasırga geliyor! İşte tam da bu tarihte dipten dönecek!

Altında büyük kasırga geliyor! İşte tam da bu tarihte dipten dönecek!

Altın fiyatları düşmeye devam ederken, ne zaman yükseleceği de yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte altının dipten döneceği o tarih...



ABD’de enflasyon rakamlarının yükselmesinden sonra Fed'in gelecek hafta yapacağı toplantıda faiz oranlarını 100 baz puan artırabileceğinin konuşulmaya başlanması altın fiyatını da aşağı çekiyor. Açıklanan rakamlara göre, spot altın fiyatı dün sabah son 2 yılın en düşük seviyesi olan 1.660 dolar/ons seviyelerini gördü. Bir süredir 1000 lira psikolojik seviyesinde tutunmaya çabalayan gram altın fiyatları ise ons altındaki düşüşten nasibini aldı ve dün 972 liraya kadar çekildi. Altının gram fiyatı böylece 2 ayın en düşük seviyelerine ulaşmış oldu.

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Konuyla ilgili açıklama yapan analistler altındaki düşüşün en büyük sebebini ekonomik yavaşlama ve faizlerdeki artış şeklinde belirtiyor. Yaptıkları açıklamalarda normal koşullarda küresel yavaşlama durumlarında altına talebin çoğu zaman arttığını dile getiren analistler bu kez talepteki zayıflamayı faizlere bağlıyor. 

Altında büyük kasırga geliyor! İşte tam da bu tarihte dipten dönecek!


AVRUPA MERKEZ BANKASI’NDAN GÖRÜLMEMİŞ FAİZ ARTIRIMI

Avrupa Merkez Bankası bu ay faizi 75 baz puan artırmıştı. Beklenti bir sonraki toplantıda da en az 75 baz puanlık faiz artışının sürmesi şeklinde. Analistler bunun nedenini de bölge ekonomisinde hem enflasyonun çok yüksek hem de resesyon beklentisinin çok fazla olmasına bağladı. Ayrıca bölgede sanayi üretimi zayıflarken, sektörlerde daralma olduğu ve ticaretin yavaşladığı da belirtiliyor. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön