03 / 05 / 2024

Altında frene basıldı! Yatırımcıların dikkatine, hemen bakın sonra pişman olmayın!

Altında frene basıldı! Yatırımcıların dikkatine, hemen bakın sonra pişman olmayın!

Altın, Polonya`ya düşen füzeler sonrası ABD Başkanı Biden'ın artan jeopolitik gerilim riskini sınırlayan açıklamalar yapmasının ardından düştü.



Altın, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya ile Batı arasındaki jeopolitik gerilimlerde ciddi bir tırmanış riskini sınırlıyor gibi görünmesinin ardından güçlenen doların önünde düştü.

Kıymetli metal, önceki seansta NATO üyesi Polonya'nın Ukrayna sınırı yakınlarında iki kişinin ölümüne neden olan patlamaya Rus yapımı bir füzenin neden olmuş olabileceği ihtimalini gündeme getirmesinin ardından yükseldi.

Gram altın için yapılan yeni tahmin herkesi şoke etti! Hemen bakın!

Dolar, ABD Başkanı Biden'ın Çarşamba günü füzenin Rusya'dan ateşlenme ihtimalinin düşük olduğunu söylemesinin ardından yükseldi. Dolar cinsinden olan ve kârsız olan altın, geleneksel olarak dolar ve faiz oranları ile negatif korelasyona sahiptir.

ABD Başkanı Biden’ın Çarşamba günü roketin Rusya’dan ateşlenmiş olma ihtimalinin düşük olduğunu söylemesinin ardından dolar yükseldi. Dolar üzerinden fiyatlandırılan ve faiz getirisi olmayan altın geleneksel olarak dolar ve faizlerle negatif korelasyona sahip.

Bu hafta açıklanan veriler, Ekim ayında ABD üretici fiyat endeksinin yıllık yüzde 8 artarak 2021 ortasından bu yana en düşük artış olduğunu gösterdi. Veriler, Fed'in güçlü sıkılaştırmayı gevşetmeye başlayabileceğine dair umutları güçlendirdi.

Peki, değerli metallerde son durum ne? 16 Kasım 2022 altın fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön