29 / 04 / 2024

Altında rota yeniden mi oluşturuluyor? Altın 2 bin doları ne zaman aşacak? İşte uzmanların tahminleri…

Altında rota yeniden mi oluşturuluyor? Altın 2 bin doları ne zaman aşacak? İşte uzmanların tahminleri…

ABD’de başlayan bankacılık krizinin ardından piyasalarda yaşanan panik havası ile birlikte altına olan talep arttı. Bankacılık krizinin başlangıcından bugüne geçen 11 günlük süreçte ons altın yüzde 8 oranında değer kazandı. Peki, önümüzdeki süreçte altın nasıl bir rota izleyecek?



Küresel piyasalardaki belirsizlikler varlık fiyatlarını da baskılıyor. Geçen yıl altın ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımları, doların güçlenmesi ve ABD tahvil faizlerindeki yükseliş nedeniyle uluslararası borsalarda kötü bir performans sergilemişti.

Altında rota yeniden mi oluşturuluyor? Altın 2 bin doları ne zaman aşacak? İşte uzmanların tahminleri…

2023 yılında ise Fed’in faiz artırımlarına artık son verip faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentiler nedeniyle ons altının 2 bin doların üzerine çıkacağı tahminleri yapılmıştı. Ancak hem ABD hem Avrupa’da yaşanan gelişmeler, bankacılık sistemine ilişkin endişeler nedeniyle piyasalarda yaşanan panik havası yaşandı. Yatırımcılar güvenli liman olarak altına hücum edince altın fiyatları da beklentilerden daha önce hareketlenmeye başladı. Peki son gelişmeler ışığında altında önümüzdeki günlerde neler bekleniyor?

Ekonomi Gazetesi’nden Şenay Zeren’in haberine göre, altının ons fiyatı, bankacılık krizinin ortaya çıkmasının ardından bugüne kadar geçen 11 iş gününde yüzde 8 oranında değer kazandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön