17 / 05 / 2024

Altında son dakika gelişmesi! İşte gram, çeyrek, yarım ve ons altında son durum!

Altında son dakika gelişmesi! İşte gram, çeyrek, yarım ve ons altında son durum!

Son zamanlarda döviz kuru ve ons altın fiyatlarındaki yükselişe paralel bir şekilde değer kazanan altın fiyatları bugün öğleden sonra ibresini aşağı döndürdü. Yaşanan gelişmelerden sonra yatırımcılar "Altın fiyatları ne kadar?" aramasını sıklaştırdı. Peki, altın fiyatları ne kadar? İşte detaylar...



ABD Merkez Bankası’nın (Fed) dün açıklanan karar metninde, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon elde etmeyi hedeflediğine vurgu yapılırken, bu hedeflerin desteklenmesi amacıyla federal fon oranının yüzde 5,25 - 5,50 aralığına çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

Analistler, Jerome Powell'ın verilere bağlı kalacaklarının altını çizmesinin, yatırımcıları Fed'in bir sonraki hamlesi konusunda kararsız bıraktığını ifade ederek, Fed’in her ne kadar faiz artışlarına kapıyı açık bıraksa da "şahin" politikaların sonuna gelindiği ile ilgili beklentilerin güçlenmesinin altının ons fiyatını desteklediğini aktardı.

Altında son dakika gelişmesi! İşte gram, çeyrek, yarım ve ons altında son durum!

ALTINDA SABAH SAATLERİNDE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Altının gram fiyatı, yeni güne de artış ile başlamasından sonra sabah saatlerinde önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.714 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.820 liradan satılırken, Cumhuriyet altını ise 11.370 liradan satıldı.

Önceki gün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel bir şekilde değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.708 liradan kapattı.

Yükseliş eğilimini peş peşe 3’ncü işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,2 yükseliş ile beraber 1.980 dolardan işlem gördü.

Peki, haftanın 4’ncü günü olan 27 Temmuz 2023 Perşembe günü gram, çeyrek, yarım, Cumhuriyet ve ons altın fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilenler...


Geri Dön