Altın & Dolar

Altında yeni dönem başlıyor! Sahte altın satanlar yandı! Bu kuyumculara ceza kesilecek! 

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, kuyumculuk sektöründe denetimlerin yetersiz olduğunu söyleyerek, kayıt dışılığın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Altın fiyatlarındaki hızlı yükselişle birlikte yatırımcılar altına yönelmeye başladı. Altına olan talep her geçen gün artarken, bazı kuyumcuların sahte altın ve ikinci baskı altın satış yaptığı oraya çıkmıştı. Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, kuyumculuk sektöründe denetimlerin yetersiz olduğunu ve bunun önüne geçilmesinin şart olduğunu belirtti.

KUYUMCULARA CEZA KESİLECEK!

Kuyumculukta kayıt dışılığın önüne geçilmesi için Sönmez, "Yakında kuyumcuların birçoğuna ceza gelecek" uyarısında bulundu.

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ ŞART!

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, kanunların güncel olmadığını ve Avrupa Birliği standartlarına uymadığını aktardı. 

Sektördeki sorunlar çözülmeden yalnızca denetimlerle sonuca ulaşmanın mümkün olmadığını söyleyen Sönmez '' Sorunlar düzeltilmediği sürece, sektörün dışına çıkışlar devam edecek” şeklinde konuştu. Ayrıca, denetimler sonucunda birçok kuyumcuya ceza kesileceği de belirtildi. 

ALTINDA KAYIT DIŞILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, “Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira” açıklamasının ardından, Vergi Denetim Kurulu’na bağlı müfettişler denetimlerini hızlandırdı. Denetimler, 36 şehri kapsayacak şekilde genişletildi.

Türkiye Gazetesi'nden Samet Eker'in haberine göre; Timuçin Sönmez, sektördeki kayıt dışılığın temel nedeninin kanunların yetersizliği olduğunu söyledi.

Sönmez: “Kuyumculuk sektörüne dair yasalar güncel değil. Mevcut sorunlar çözülmeden denetimlerle bir sonuç almak mümkün değil. Bu durumda, kaçışlar devam eder” dedi.


VERGİ DENETİMİ ÖNEMLİ

Sönmez, ayrıca şunları da ekledi: “Borsa değerinin vergiden muaf olması gerekiyor. Altın muhasebesinin doğru bir şekilde yapılması şart.

KDV matrahının belirlenme yönteminin gelir vergisi usul yönteminde de uygulanması lazım. Vergi denetimi önemli ve herkes vergisini ödemeli. Her suçun cezası vardır.

Ekonomik durumdan kaynaklı sorunlar olduğu söyleniyor; ancak bu yıllardır uygulanan bir prosedür. Altın fiyatlarının artması ve sosyal medyanın etkisiyle konu çok fazla abartıldı.” dedi.

Altın almak isteyenler dikkat! Kuyumcular ikinci baskı altın satmaya başladı! Sahte altın nasıl anlaşılır?

13 Ekim Pazar altın fiyatları! Kıyıda köşede 1 gram bile altını olanlar dikkat! Altın fiyatları ne kadar oldu?

İslam Memiş gram altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!
Çeyrek altın kaç TL? Gremse altın kaç para? Yatırımcılar Hamit altın alıyor! Hamit altın kaç TL? Kuyumcu altın fiyatları