01 / 05 / 2024

Altındağ tarihi binaları restore edilecek!

Altındağ tarihi binaları restore edilecek!

Zamana direnen Altındağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor. İlçede bulunan otel, okul ve müze belediyenin desteğiyle yeni yüze kavuşacak Altındağ Belediyesi, zamana direnen ilçedeki tarihi konakları restore ediyor.



Hamamönü ve Hamamarkası'ndaki tarihi konakları restore ederek ilçeye kazandıran belediye,  Ankara  Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi Müzesi'ni de elden geçirdi. Ulus'taki Erzurum Oteli'nin yanı sıra Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde de belediye ekipleri iyileştirme çalışması yürütüyor. 



KIZ LİSESİ DE ONARILIYOR 

Macarlar tarafından 1917 yılında inşa edilen Ulus'taki Erzurum Oteli ile ilgili 'sağlamlaştırma' kararının alınmasının ardından belediye harekete geçti. Tarihi dokunun korunmasının amaçlandığı proje kapsamında başlayan restorasyon çalışmasının 2015 yapılardan biri. Taşıyıcı sistemi işlevini yerine getiremeyen müzede ilk etapta güçlendirme çalışması yapıldı. Yapının, tüm doğrama imalatları l'inci kalite çam kerestesi ile yenilendi. Yapının orijinalinde bulunan kule yapısı, aslına uygun olarak betonarme sistemle yeniden inşaa edildi. Müze yeni yüzüyle tekrar ziyaretçilere açıldı. 



KULE YENİDEN İNŞA EDİLDİ 

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi kampusundaki Veteriner Hekimliği Tarihi Müzesi de restorasyanla yeni yüze kavuşan içinde bitirilmesi hedefleniyor. Zamana direnen iki bloktan oluşan 5 katlı Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi de onarıma alındı. Cumhuriyet dönemini yansıtan mimarisiyle dikkat çeken okulun dış cephesi boyanıyor, pencere doğramaları yenileniyor, çatı ve olukları elden geçiriliyor. 



Habertürk Ankara


Geri Dön