22 / 05 / 2024

Altındağ binaları

Altındağ binaları

Zamana direnen Altındağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor. İlçede bulunan otel, okul ve müze belediyenin desteğiyle yeni yüze kavuşacak Altındağ Belediyesi, zamana direnen ilçedeki tarihi konakları restore ediyor.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

İstanbul’da tüm yapılar sürekli mercek altında olacak! 5 yılda bir kontrol şartı geliyor

İstanbul’un depreme hazır hale getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalara hız verdi. İmar yönetmeliğinde yapılması planlanan değişiklikle binalar sıkı kontrol altında olacak ve 5 yılda bir kontrolü sağlanacak.

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Arsal Arısal: Kocaeli'ndeki binalar afet riski altında!

Dünya Mimarlar Günü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal, önemli bir noktaya dikkat çekti. Arısal, kentlerin büyük afet riski altında bulunduğun söyledi

Ankara Altındağ'da yıkım başladı!

Altındağ Belediyesi, Suriyeli mülteci yoğunluğundan dolayı vatandaşın ‘Küçük Halep’ benzetmesini yaptığı Önder Mahallesi’ndeki gecekondulara ilk kepçeyi vurdu. Başkan Tiryaki, “Geri dönüşü yok, binalar yıkılacak” dedi.

Altındağ tarihi binaları restore edilecek!

Zamana direnen Altındağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor. İlçede bulunan otel, okul ve müze belediyenin desteğiyle yeni yüze kavuşacak Altındağ Belediyesi, zamana direnen ilçedeki tarihi konakları restore ediyor.

Altındağ ve Çankaya'da icradan 12.5 milyon TL'ye satılık 3 bina!

Ankara 22. İcra Dairesi; Altındağ ve Çankaya'daki 3 binayı 3 Şubat'ta satışa çıkarıyor. Söz konusu binaların toplam bedeli 12 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Altındağlı vatandaştan kentsel dönüşüme destek!

Altındağ'daki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken Önder Mahallesi'nde bir aile, binalarını kendileri yıkarak, çalışmalara destek verdi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de aileyi arayarak, teşekkür etti...

Ankara Altındağ kentsel dönüşüm imar planı 21 Mayıs'ta askıdan indiriliyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Öncelikli Proje Alanı Altındağ Etabı, askıya çıkarıldı. Ankara Altındağ'da yeni emsal kaç olacak? Konutlar, ticari alanlar, kamu binaları nasıl inşa edilecek? İşte detaylar...

Altındağ binaları Haberi

Altındağ binaları

Hamamönü ve Hamamarkası'ndaki tarihi konakları restore ederek ilçeye kazandıran belediye, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi Müzesi'ni de elden geçirdi. Ulus'taki Erzurum Oteli'nin yanı sıra Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde de belediye ekipleri iyileştirme çalışması yürütüyor. 



KIZ LİSESİ DE ONARILIYOR 

Macarlar tarafından 1917 yılında inşa edilen Ulus'taki Erzurum Oteli ile ilgili 'sağlamlaştırma' kararının alınmasının ardından belediye harekete geçti. Tarihi dokunun korunmasının amaçlandığı proje kapsamında başlayan restorasyon çalışmasının 2015 yapılardan biri. Taşıyıcı sistemi işlevini yerine getiremeyen müzede ilk etapta güçlendirme çalışması yapıldı. Yapının, tüm doğrama imalatları l'inci kalite çam kerestesi ile yenilendi. Yapının orijinalinde bulunan kule yapısı, aslına uygun olarak betonarme sistemle yeniden inşaa edildi. Müze yeni yüzüyle tekrar ziyaretçilere açıldı. 



KULE YENİDEN İNŞA EDİLDİ 

Ankara Üniversitesi Veterinerlik...