28 / 04 / 2024

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.



Küresel ısınmanın etkileri yavaş yavaş tüm dünyayı etkilemeye başladı. Bu ısınma 30 yıl içerisinde etkisini Marmara Denizi’nde de göstermeye başlayacak. Bu iddia Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz’a ait. Kurnaz, kutuplardaki buzulların erimesiyle birlikte denizin 50 santimetre yükseleceğini ifade etti.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, iklim değişikliği ve buzullardaki erimelerin Marmara Denizi'ne yapacağı etkiler konusunda açıklama yaptı. Prof. Dr. Levent Kurnaz, küresel ısınma ile birlikte kutuplardaki buzulların hızla eridiğini belirterek, “Antarktika ve Grönland'daki buzullar hızlı bir şekilde eriyor. Bunun sonucunda da deniz seviyesi yükseliyor” dedi.

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Kurnaz şunları söyledi: "Yüzyılın sonuna kadar bu erime nedeniyle denizlerde 1 metreye varan yükselmeler görülecek. 2050 yılında ise Marmara Denizi en az 50 santimetre yükselecek. Bu rakam daha da artabilir. Kıyılarda yaşayanlar şimdiden tedirgin olmalı. Bu sadece yalıları ilgilendirmiyor.

 


Geri Dön