27 / 04 / 2024

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.



TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, olası İstanbul depremiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, aynı zamanda mimar da olan Zeybek, gazeteci Fatih Portakal'ın YouTube yayınında yaptığı değerlendirmelerde, olası depremde mega kent İstanbul'daki binaların yalnızca yüzde 5'inin yıkılması durumunda 825 bin kişinin enkaz altında kalacağını değerlendirmesi yaptı.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5 i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek açıklamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalarla ilgili söylediklerine değinerek, 'Ülkemiz bir deprem ülkesi. Türkiye’de 21 şehirde ve 110 ilçede aktif faylar var. Aktif fayların geçtiği yerleri bırakın imara açmayı, mevcut il merkezlerinin fay hattına çok yakın olan yerlerinde hızlı bir biçimde yapı stokunun dönüştürülmesi gerekir' dedik. Anlatamadık" diye konuştu.


Geri Dön