08 / 05 / 2024

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.



Yaptığı açıklamada deprem konusunda İstanbul ile ilgili 2 senaryo olduğunu, bunlardan bir tanesinin Adalar fayı, diğerinin ise Adalar’dan Tekirdağ’a kadar olan fay olduğunu söyleyen TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, bunların ayrı ayrı kırılması durumunda 6 ila 7 arasında bir deprem olabileceğini söyledi.

Ancak ikisinin beraber kırılması durumunda yaklaşık 180 kilometrelik bir alanda Marmara Çukuru’nda 7.5 seviyelerinde meydana geleceğini ve bu durumda İstanbul’ un kuzeyine doğru olan ilçeleri de dahil olmak üzere bütün güçsüz yapıların, çürük zemindeki binaların çökeceğini söyleyen Gökan Zeybek, İstanbul’da dere yatağında oturan var ise ve oturduğu bu binanın zemin güçlendirmesi yapılmamışsa bu binanın büyük risk taşıdığını söyledi. Gökan Zeybek açıklamasında "Nerede yaşarsanız yaşayın, ilçe söylemiyorum riskin tam üstündesiniz demektir ve tedbir almanız gerekir." dedi.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5 i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyleyen TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, "Peki hazır olabilir miydi?" sorusunu da sordu. 

Açıklamasında bir de rakam veren TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İstanbul Ataşehir’de hayata geçirilen FinansKent için harcanan para mega kent İstanbul’daki riskli yapıların dönüşümüne harcansaydı binaların 3’te 1’i dönüşmüş olurdu. İstenseydi İstanbul hazır olabilir miydi? Yanıtı sizlere bırakıyorum." dedi.

İngiliz medyasında çarpıcı deprem analizi: İzinler ve gevşek kontrollere dikkat çekildi!

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

İstanbul için Deprem Bilim Kurulu oluşturuldu!


Geri Dön