27 / 04 / 2024

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.



Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan  Ankara  Ticaret Odası (ATO), bu yüzden hazırladığı kutlama programlarını iptal etti ve kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanma kararı aldı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde 100 kalıcı konut yapılacak.

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, bu topraklarda yaşayan milletin Milli Mücadelede dimdik ayakta durup bulundukları şehirlere gazilik, kahramanlık unvanını kazandırdıklarını söyledi.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Cumhuriyetin ve Ankara Ticaret Odası'nın 100. yılını kutlamak üzere bir program yapma niyetinde olduklarını dile getiren Gürsel Baran açıklamasında bu programı iptal ederek kaynaklarını ve enerjilerini, üyelerinin destekleriyle birleştirerek depremzede vatandaşların konut ihtiyacı için harcayacaklarını söyledi. Gürsel Baran açıklamasında, 100 milyonun üzerinde bir bütçe ayırarak ilk etapta 100 kalıcı konut inşa edeceklerini söyledi.

Yaptığı açıklamada bu felaketten hep birlikte ayağa kalkılacağını dile getiren Gürsel Baran, "Bir tuğla da biz koyup, deprem bölgemizde ATO 100. Yıl Evleri inşa edeceğiz. Onlara yeni meskenlerin inşa edilmesi gerekiyor." dedi. Yaptığı açıklamada bu ölçüde büyük bir afetin aynı zamanda toplumsal bir travma oluşturduğunu söyleyen Gürsel Baran, bu travmanın iyileşmesi için de yaşamın bir an önce normal koşullara dönmesi ve bölgenin yeniden kalkınmasını istediklerini söyledi.


Geri Dön