09 / 05 / 2024

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.



Gürsel Baran’ın konu ile ilgili olarak verdiği bilgilere göre Ankara Ticaret Odası, yakın zaman diliminde mutfak, tuvalet ve duş ile çocuk oyun alanlarının bulunduğu mobil yemek hizmetinin de sunulacağı "prefabrik yaşam köyü" de faaliyete geçirecek.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, halen günlük 20 bin kişiye sıcak yemek servisi bulunan mutfaklar hizmete devam ediyor. Ayrıca Malatya’ya içinde ısınma, aydınlanma gereçleri ile jeneratörlerin, ranza yatakların bulunduğu toplamda 1.750 metrekarelik çadır ve Hatay Expo Alanı’nda 500 metrekarelik çadır ile AFAD ve diğer ekiplere destek de sağlanıyor.

Bölgeye şu ana kadar 18 tır ihtiyaç malzemesi sevk edilirken, Hatay ve Samandağ’da da mobil tuvalet kurulumu da gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak!

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?


Geri Dön