28 / 04 / 2024

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak!

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak!

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak... İşte konu ile ilgili detaylar...



Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki yıkıcı deprem sonrasında Yako Groups, bir yardım kampanyası başlatarak depremzedelere destek olmak için konteyner üretimine geçti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, maliyetine konteyner üretimine başlayan firma, daha hızlı ve daha fazla üretim için prefabrik yapı tesliminde KDV indirimi talebi çağrısı yapmıştı. Söz konusu bu çağrı olumlu dönüş bulurken Cumhurbaşkanı imzasıyla yürürlüğe girecek olan düzenlemeyle prefabrik yapı ve konteynerlerin, depremden etkilenen 10 şehirde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldüğü belirtildi.

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV nin yüzde 1 e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak!

“KDV İNDİRİMİ İLE EN AZ 1 MİLYON VATANDAŞ DAHA KISA SÜREDE BARINMA İMKANINA KAVUŞACAK”

Yaptığı açıklamada, deprem felaketinden etkilenen bölgeler için konteyner üretimini sürdürdüklerini kaydeden Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez ülkemizde yakın zamanda meydana gelen depremlerin çok fazla insan ve topluluğun üzerinde yıkıcı etkiler bıraktığını söyledi.


Geri Dön