12 / 05 / 2024

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak!

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak!

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak... İşte konu ile ilgili detaylar...



Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez açıklamasında deprem sonrasında vatandaşlar için en acil ve önemli ihtiyacın gıda ve barınma olduğunu söyleyerek,  barınma deyince ilk akla gelenin ise prefabrik konutlar olduğunu kaydetti. Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez açıklamasında topluma karşı duydukları sorumluluk çerçevesinde ilk saatlerden itibaren gerek Yako Groups olarak afet bölgesine destek olmak üzere çalışmalar yaptıkklarını söyledi. Kendi imkan ve kabiliyetleri ile inisiyatif göstererek, bölge halkına destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, ticari üretim faaliyetlerini durdurarak afet bölgesine destek olmak için konteyner üretimine geçtiklerini söyledi. Sektör temsilcilerinden daha da çok ve seri üretim için destek beklediklerini söyleyen Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, bu çağrının olumlu yanıt bulduğunu söyledi. Deprem bölgesinde kullanılmak için inşa edilecek prefabrik yapıların teslimlerinde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 1’e düşürüldüğünü kaydeden Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, "Bu da şu demek oluyor ki; konteyner başına 10 bin Türk Lirası destek sağlanacak. Oransal açıdan baktığımızda da 6 konteynerde 1 konteyner alımının ücretsiz olması anlamını taşıyor." dedi. 

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV nin yüzde 1 e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak!

Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez açıklamasında yine indirim doğrultusunda sağlanan imkan ile 6 milyon vatandaşımız yerine aynı maliyetle 7 milyon vatandaşın barınma imkanına sahip olabileceğini kaydederek, bu destekleyici karar için devlet bürokrasisi ve karar mercilerine teşekkür ettiklerini söyledi. Galip Ölmez, ayrıca bu elim hadise karşısında tek yürek olarak, birlik içinde hareket etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? 16 Şubat 2023 fiyat listesi!

50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik yapı ve konteynerlerin KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü! İhracat 3 ay yasaklandı!


Geri Dön