01 / 09 / 2024

Altını olanlar dikkat!  İslam Memiş 'hazır olun diyerek’ uyardı!

Altını olanlar dikkat!  İslam Memiş 'hazır olun diyerek’ uyardı!

Yatırımcıların yakından takip ettiği altın piyasasında hareketlilik sürerken, yatırımcılar için önemli gelişmeler gündeme geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada ‘Hazır olun’ diyerek uyardı.



Son senelerde dolar karşısında beklenen yükselişi gerçekleştiremeyen altın, 2024 yılında yatırımcılarına umut verdi. Haber Global’de yer alan habere göre özellikle eylül ayı itibarıyla piyasaların, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi yapacağı beklentilerine girmesi, altın fiyatlarının tarihi zirvelere ulaşabileceği biçiminde yorumlanırken, ülkemizde de altın denince akla ilk gelen ekonomistler arasında yer alan İslam Memiş’ten önemli uyarılar geldi.

Kapalıçarşı'da piyasanın nabzını tutan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının 2 bin 800 TL sınırına yaklaşıp rekor kırmasından sonra yeni yükselişler için bir tarih öngörerek yatırımcılara önemli tavsiyeler verdi.

Altını olanlar dikkat!  İslam Memiş hazır olun diyerek’ uyardı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “ABD'den gelen son veriler, senenin geri kalan döneminde faiz indiriminin güçlü bir olasılık olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. İslam Memiş, Eylül ayına girilmesiyle piyasalarda neler olabileceği konusunda şu açıklamaları yaptı: "Fed Başkanı Powell’ın yumuşak tondaki açıklamaları ve enflasyon verileri, yatırımcıların gözdesi altının ciddi bir yükselişin eşiğinde olduğunu gösteriyor. Son haftalarda yaşanan hareketliliğin yalnızca bir hazırlık dönemi olduğunu söyleyebiliriz, çünkü Fed’in faiz indirimine gitmesi halinde dolardan çıkan yatırımcı ilk olarak altına yönelecektir."

“Senenin geri kalan dört aylık döneminde önemli fiyat dalgalanmaları olacak. Ani yükselişlerden sonra şok düşüşleri getirecek. Fakat bu teknik dalgalanmalar esnasında paniğe kapılmamak ve altının uzun vadede yükseliş trendini sürdüreceğini unutmamak gerekiyor."

“Sene sonuna kadar gram altın için 3 bin ila 3 bin 500 lira arasında geniş bir hedef aralığımız bulunuyor. Ons altındaki yükselişler de sürecek ve 2 bin 800 dolar beklentisi hâlâ geçerli. Kısa zamalı düşüşlere aldanıp altınlarını satanlar, yeniden yerine koyamayacaklar."

“Bu yılın Eylül ayıyla beraber yükseliş hareketi belirginleşecek. Bu nedenle altın almayı düşünenlerin, bu hafta bitmeden kararlarını vermeleri gerekli. Yanızca altın değil, biliyorsunuz bir sözüm var:
Sene boyunca herkes eğlenir ama en son gülen gümüş olur. Senenin son çeyreğinde gümüş fiyatlarında da ciddi yükselişler bekliyoruz."

İslam “Memiş ayrıca “Emtia piyasasında yaşanacak olanlar kimseye satın alma fırsatı vermeyecek kadar hızlı  bir şekilde gelişecek. Bu sebeple hazırlıkları tamamlayarak,, alınacak varlıkları şimdiden bir kenara koymanın tam zamanı."
 

 

Bankalardan sıfır faizli kredi müjdesi geldi! Eylül 2024 fırsatını kaçırmayın!

Bir yılda 512 bin 284 kişi daha milyoner oldu!

TOKİ’den 8 kampanyada 3 bin 142 yeni konut geliyor!


Geri Dön