Altın & Gümüş

Altını olanları havalara uçuracak haber geldi! 2023 yılı için müjde! Ons altın fiyatları 4 bin dolar olacak!

Merkez bankasının faiz artırımlarıyla birlikte 2022'de ivme yakalayamayan altına ilişkin çok şaşırtıcı bir açıklama geldi. 2023 yılı için net bir tarih veren Swiss Asia Capital genel müdürü ve baş yatırım sorumlusu Jürg Kiener, altın fiyatlarının patlayacağını açıkladı. Bu ortamda altın, yılın ilk yarısındaki beklentileri tutturamamış olsa da genel olarak en iyi performans gösteren yatırım araçlarından oldu

2022’de finans piyasaları Rusya`nın Ukrayna'yı işgalinden, enflasyon baskılarına ve büyük orandaki faiz artışlarına tanıklık etti. Bu ortamda altın, yılın ilk yarısındaki beklentileri tutturamamış olsa da genel olarak en iyi performans gösteren yatırım araçlarından oldu.

S&P 500 borsa endeksi yüzde 19'dan fazla ve ABD devlet tahvilleri yaklaşık yüzde 10'luk bir kayıpla karşılaşırken, sarı metal bu yılı neredeyse kayıp vermeden atlattı.

Altın, 2000'lerin başından bu yana S&P 500'ü üç kez geride bıraktı. Swiss Asia Capital Genel Müdürü ve Baş Yatırım Sorumlusu Juerg Kiener, yatırımcıları çok endişelendiren bir açıklama yaptı.

"Altın piyasasında büyük bir hareket görmek için iyi bir şans var. Bu sadece yüzde 10 veya 20 bir artış olmayacak. Yeni zirvelerin görüldüğü bir hareket olacak" ifadelerini kullanan Kiener, altının ne kadar yükseleceğini duyurdu ve bu tahminde bulunurken de Merkez Bankalarının faiz artırımlarını erteleyeceğini söyledi.

İşte ons altının rekor seviyeye ulaşacağı tarih....

Ekonomim.com'daki habere göre Swiss Asia Capital genel müdürü ve baş yatırım sorumlusu Juerg Kiener, küresel durgunluğun devam etmesi halinde altın fiyatlarının 2023'te 4 bin dolar/ons'a ulaşabileceğini ve bunun hızla yükselebileceğini söyledi.

Kiener, CNBC'ye verdiği demeçte, birçok ülkenin 2023'ün ilk çeyreğinde resesyona girmesinin beklendiğini, bu durumda merkez bankalarının muhtemelen faiz artırımlarını erteleyeceğini ve altın fiyatlarını destekleyeceğini söyledi.

Faiz artırımlarının yavaşlaması durumunda gelecek sene içinde altın fiyatının 2500- 4000 dolar/ons aralığında bir yere ulaşabileceğini tahmin ettiklerinin altını çizen Kiener, "Altın piyasasında büyük bir hareket görmek için iyi bir şans var. Bu sadece yüzde 10 veya 20 bir artış olmayacak. Yeni zirvelerin görüldüğü bir hareket olacak" şeklinde konuştu.

Kiener, birçok ekonominin ilk çeyrekte "bir dereceye kadar durgunluk" ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi ve bu durum birçok merkez bankasının faiz artışlarını ertelemesine ve altının cazibesini hemen artırmasına neden oldu. 

Dünya Altın Konseyi'ne göre merkez bankaları üçüncü çeyrekte 400 ton altın satın aldı. Bu, 2018'in aynı dönemi için belirlenen 241 tonluk rekorun neredeyse iki katı. -1.815, 1.800 aralığına yerleşti.

Bu hafta Fed üyelerinden herhangi bir konuşma gelmediği için Fed'in piyasaya sunduğu herhangi bir fiyat da olmadı. Çin'de açılmaya başladı ama vaka sayısı artıyor. Bu, dünyayı alarma geçirdi ve İtalya ve ABD gibi ülkeler ihtiyati tedbirler alıyor. Çin'den gelen yolcuların test edilmesi gerektiğini söyledi. Bu gelişmeler bu hafta fiyatları etkiliyor. Bu gelişmeler bu hafta içerisinde fiyatları etkilemekte. Ons altında atak için yukarıda izlenen direnç seviyeleri 1.836 – 1.867 – 1.899 dolar. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.770 – 1.748 – 1.710 seviyeleri destek olarak takip ediliyor.

Garanti Bankası'ndan müjde! 925 TL'ye varan bonus fırsatı!  
6 bankada peş peşe yıl sonu depremi! Ing,  Akbank, İş Bankası, Garanti, Teb ve bir banka daha açıkladı! 
Avrupa borsalarından son dört senenin en kötü performansı!