20 / 05 / 2024

Altını olanların kafasındaki sorular silinecek! İslam Memiş altını olanlara öyle tüyo verdi ki…

Altını olanların kafasındaki sorular silinecek! İslam Memiş altını olanlara öyle tüyo verdi ki…

İslam Memiş, elinde altını olanlar için bir açıklamada bulundu. İşte elinde altını olan ya da altına dair bilgi almak isteyenlere özel açıklama!



Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından uluslararası piyasalarda dolar değer kazandı ve emtia fiyatları değer kaybetti. Powell, enflasyon nedenli faiz artırımlarının devam edeceğinin sinyalini verdi. Dolar endeksi, 105,73 seviyesine yükseldi. Bu durum 107,0 seviyesine kadar yükselebilir. Doların değer kazanması, karşısında diğer para birimlerinde, altın, gümüş ve kripto paralar da düşüş yaşadı.

Altının ons fiyatı bin 810 dolar seviyesine geriledi. Güçlü destek seviyesi olan bin 780 bin 790 dolar, dip seviyesini görebilir. Çünkü belirsizlik, jeopolitik riskler ve resesyon riski hâlâ masada kalmakta. Bu kadar risklere rağmen altın fiyatlarının yalnızca Fed nedenli gerilemesini kalıcı olduğunu düşünüyorum.

YATIRIMCILAR BUNU UNUTMAMALI!

Orta ve uzun vadede altının ons fiyatı 2 bin ile 2 bin 250 dolar seviyesinin üzerine çıkma durumu olabilir. Altının ons fiyatı, değerinin altında kalmayı sürdürüyor ve toparlanması da hızlı olabilir. Gram altın tarafında ise ons nedenli değer kaybına şahit olduk. Gram altın, serbest piyasalarda bin 200 liradan bin 128 liraya kadar geriledi. Ekranlarda da bin 170 liradan bin 95 liraya düştü. Yatırımcılar şunu unutmamalıdır ki; Ekran ile serbest piyasalar arasında 30 lira fark bulunur. Al, sat piyasasını makas aralığından dolayı bitti.

Kısa vadede gram altın tarafında bin 100 bin 150 lira aralığını takip etmekteyim. Alım, satım yapacaklar bu makas aralığını takip etmeli ve yanlış hamleler de yapmamalı. Gram altın, çift ayaklı enstrüman olduğundan dolayı ya dolar ya da ons dan destek buluyor.

FED EMTİA FİYATLARINI BASKILIYOR!

Fed yeniden sahneye çıktığından dolayı emtia fiyatlarını bilerek ve isteyerek baskılıyor, ancak işin sonu hiç de iyiye gitmiyor. Küresel ekonomiler tıkanma aşamasında, merkez bankaları enflasyon karşısında çaresiz halde. Çaresizlikten dolayı artık sözlü yönlendirme ile yoluna devam edecek olan Fed, Haziran sonrası kenara çekilebilir. Özellikle gümüş çok ucuz. “Fazla birikim yapamıyorum” diyenlere gramı 12,80 lira olan gümüşü tavsiye etmekteyim. Gümüş hem ons hem de gram tarafında oldukça ucuz bir konumda. Orta ve uzun vadede yatırımcısına her zaman kazandıran değerli bir emtia olarak görüyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön