28 / 10 / 2024

Altının yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi!

Altının yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi!

Altın piyasasının kaderini 5 Kasım'da yapılacak olan ABD seçimleri belirleyecek. Piyasa uzmanları ve analistler yıl sonu olasılıklarını masaya yatırırken yıl sonu için de rakam verdiler.




Kapalıçarşı'nın gözü kulağı 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek ABD seçimlerinde. Kapalıçarşı esnafına göre Trump'ın seçimi kazanması halinde ABD-Çin ticaret savaşı altın fiyatlarını yükseltecek. Halihazırda 2 bin 770 dolar seviyelerindeki ons altın fiyatının sene sonuna kadar sabit kalması beklenirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise altının yılbaşı hedeflerine ulaştığını dile getirerek, "Bunun sebebi de faiz indirimlerinin sürmesi, jeopolitik gerginlikler ve piyasanın ABD seçimlerine odaklanması" ifadelerini kullandı.

ALTIN YIL SONUNDA NE KADAR OLACAK?

Haber Global’den Sibel Gülersöyler imzalı habere göre Mehmet Ali Yıldırımtürk ayrıca, Trump'ın anketlerde önde gözüktüğünü de belirtirken, “Söz konusu bu durum altını destekliyor. Şayet eğer Trump seçilirse ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı kızışacak ve altın fiyatları yükselecek. Fakat Kamala Harris seçimi kazanırsa artış eğrisi durağanlaşır. Altındaki hızlı yükseliş 18 Eylül tarihinde başlamıştı. Ons altın 2 bin 770 dolar seviyelerinde ve sene sonu beklentimizin de üstünde. Seçimlerden sonra 2 bin 600 doları görsek de sene sonu 2 bin 750'yi görürüz. Vatandaşlar enflasyon karşısında paralarını altına yatırıyor. Bence yurttaşlar şu an yeni alım için biraz beklemeliler" ifadelerini kullandı.

Altının yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi!

OLASILIKLAR NELER?

Finans Analisti İslam Memiş de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ABD seçimlerindeki belirsizliğe değinerek, şunları dile getirdi: "Harris ve Trump'la ilgili belirsizlik devam ediyor. Söz konusu bu süreç, küresel piyasaları ekonomik şekilde etkiliyor. İki liderin de ekonomiye bakışları farklı. Eğer Trump, seçilirse güçlü bir dolar isteyecektir ve faiz indirim süreci desteklenir. Uluslararası piyasalarda dolar endeksi biraz daha güçlü duruşunu sürdürebilir. Ayrıca faiz oranların gerilemesi ve küresel borçların biraz daha yükselmesi de söz konusu olabilir. Kamala'nın gelmesi halinde tekrar jeopolitik riskler devam eder, yüksek faiz politikası devam eder."

KÜRESEL KRİZ RİSKİ 

Yaptığı açıklamada Aralık ayında beklediği 'kusursuz fırtına' isimli beklentisine de değinen İslam  Memiş, şunları “söyledi: Amerika'da başlayacak olan mortgage krizi, tüm küresel piyasaları etkileyebilir. Liderlerin küresel krize karşı yapabilecekleri pek de bir şey yok. Piyasalar ABD seçimlerini önümüzdeki haftadan itibaren fiyatlamaya başlar." 

Altının yıl sonunda ne kadar olacağı açıklandı! Bu rakam ilk kez telaffuz edildi!

VATANDAŞ BEKLEMELİ

"Vatandaşlara tavsiyeler de veren İslam Memiş, gram altının sene sonuna kadar 3 bin 380 Türk Lirası’nı bulacağını belirterek, "Kısa vadede satış olacaktır fakat evinde altın gümüş bulunduran vatandaşlar beklemeli. Alım için fırsat kollayanlar da birkaç hafta bekleyebilir. Uzun vadede trend yukarı fakat kısa vadede kar satışları mutlaka olmalı" dedi.


FİYATI BASKILANIR MI?


Doç Dr. Ekonomist Filiz Eryılmaz da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada altın fiyatlarında son 3 haftada güçlü bir yükseliş olduğunu dile getirerek, "Amerika'da altını baskılayan veriler geliyor. Buna rağmen bir yükseliş var. Nedeni de seçim belirsizliği. Eğer seçimi Trump kazanırsa bu çok kısa vadede altın için olumlu bir senaryo. Trump gelirse pek çok noktada altını destekleyecek konjonktür oluşacak. Enflasyon düşmeyeceği algısına karşı altın güvenli bir liman şeklinde talep edilmeye devam eder. Eğer Harris kazanırsa daha güçlü yükselme beklememek lazım. Harris kazanırsa FED'in ne yapacağı belli daha kademeli faiz indirimleri olacak. Biden yönetimin devamı gibi olacak. Ben Harris'in gelmesi kısa vadede altını baskılar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

Ankara Büyük Şehir Belediyesi Yeni Mamak kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı! Sonuçlar nereden öğrenilecek?

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den  İzmir  için 4 fay hattından 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Kiracılara kara haber! Uzmanından '2025' yılı için flaş uyarı geldi!


Geri Dön