Altın & Gümüş

Altınlarınızı hemen saklayın! Öyle bir tahmin geldi ki uykularınız kaçacak!

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) altın ve dolar üzerinde  etkileri devam ediyor. Altın fiyatları için Almanya'nın en büyüklerinden biri olan Deutsche Bank’taki ekonomistlerden uykuları kaçıracak yeni tahmin geldi.   Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasalar üzerinde etkisini gösteriyor

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri piyasalar üzerinde etkisini göstermeye devam ediyor.  Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasalar üzerinde etkisini gösteriyor. 

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, makroekonomik verilerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi halinde Temmuz ayında güçlü bir faiz artırımına destek vereceğini ve ABD ekonomisini resesyona sokmadan enflasyonu düşürebileceklerini söyledi.

Temmuz'dan sonra atılacak adımların ABD ekonomisinin resesyona girip girmeyeceği konusunda daha anlaşılır ipuçları vermesi beklenirken, Powell'ın bu hafta yapacağı konuşmalarda bu döneme ilişkin yönledirmelerde bulunması bekleniyor. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) 23 Haziran Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Piyasalar heyecanla bu karara odaklandı.

 

ALTINDA SON DAKİKA

Haftanın ilk işlem gününde ons altın tarafında yatay bir seyir izlenirken, 1830 – 1850 bandında işlem gördüğü ve günü 1838,50 dolar seviyesinden yatay bir seyirle tamamladı.  Altının ons fiyatı bu sabah saatlerinde 1837 dolar seviyesinde güne başladı.

 Başta Fed olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarından gelen sıkılaşma adımları piyasalarda resesyon endişelerini tetiklerken, piyasalardaki risk algısının zayıfladığı ve güvenli limana olan talebin yükseldiği belirtiliyor. Analistler bu piyasa dinamiği içerisinde de ons altına yönelik talebin de görece güçlü seyretmesinin söz konusu olabileceğinin altını çiziyor. Dün 1025 liradan güne veda eden gram altın ise bu sabah 1024 liradan açılış yaptı. Altın fiyatları şu dakikalarda 1022-1032 lira arasında hareket ediyor.

ALTINLARINIZI SAKLAYIN

Yatırımcılar piyasalardaki gelişmeleri ilgiyle takip ederken, Almanya'nın dev bankası Deutsche Bank'taki ekonomistlerden sarı metal için kritik bir değerlendirme geldi.

Analistler, bir ons altının güvenli liman çekiciliğini sürdürmesini bekliyorlar. Ayrıca değerli metal fiyatlarının Haziran 2023'te 2.100 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

 Ekonomistler, son gelişmeleri ve altın üzerindeki etkisini şu şekilde açıkladı: "Yükselen reel faizler altın için ters bir rüzgar. Ancak, faiz görünümü açısından piyasanın şimdiden en yüksek şahinliği fiyatladığını düşünüyoruz. Altının riskten korunma özelliklerinin de öne çıkması olası. Altın fiyatlarının Haziran 2023’te 2 bin 100 dolar olacağını tahmin ediyoruz.”

Kuyumcularda bugün gram altın ve çeyrek altın ne kadar? Yatırımcılar tetikte! 21 Haziran 2022 güncel altın fiyatları

Fırladı! Altın yatırımcısının ağzı kulaklarında! Bu rakamlar çok konuşulacak! Son dakika altın fiyatları 21 Haziran 2022