Altın & Gümüş

Altını büyük bir girdap mı bekliyor? Eğer bu olursa yatırımcılar perişan olacak! Uzmanlar şimdi açıkladı

Fed faiz kararı öncesinde doların baskısı altın fiyatları üzerinde görülmeye devam ediyor. Fed faiz artırımlarına devam etmesi halinde altın büyük bir girdap içine mi girecek? sorusu gündemde çalkalanıyor. Uzmanlardan konu ile ilgili şimdi açıklama geldi. Altın fiyatları Fed faiz kararı etkisi ile düşüşe geçerken yatırımcılar altın fiyatlarının ne oalcağını merak ediyor

Altın fiyatlarını merakla takip eden milyoınlarca yatırımcı en güvenli lşman olan altıon için endişe etmeye başladı. Altın fiyatları Fed faiz kararı etkisi ile düşüşe geçerken yatırımcılar altın fiyatlarının ne oalcağını merak ediyor. Altın için uzmanlardan açıklama geldi, eğer faiz oranları artmaya devam ederse altın fiyatları büyük bir girdabın içine girecek. İşte ayrıntılar...

ALTIN İÇİN BÜYÜK BİR GİRDAP

Uzmanlar Fed'in şahin tonda kalmaya devam ettiği sürece ons başına 1.600 dolar seviyesinin kartlarda olduğunu gösteriyor. Tahminlere göre Fed yıl sonunda faizleri 4,25 seviyesine çıkaracak ve bu altın için büyük bir girdabun oluşmasına neden olacak.

ALTIN YÜZDE 20 DÜŞTÜ

Fed faiz artırımları mart ayında başladı. Mart ayında düşüşe geçen altın fiyatları dört faiz artırımın ardından yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. Ons başına 400 dolar değer kaybına neden olan düşüşlerden sonra altın fiyatları resmen dibe vurdu.
 

PİYASALAR KRİTİK KARARA ODAKLANDI

Bugün saat 21:00’de açıklanacak faiz kararı sonrası Powell’ın mesajlarında Jackson Hole ekonomik sempozyumunda ifade edilen aşırı şahin tonun sürdürülmesi bekleniyor. Ağustos enflasyon oranı, Fed'in ulaşmak istediği yüzde 2'lik hedefin üç katına çıkmış durumda.

OANDA'nın kıdemli pazar analisti Edward Moya; "Fed Başkanı Powell'ın mesajı büyük olasılıkla altının burada ezilip ezilmeyeceğini belirleyecek.

Powell piyasaları sıkılaştırma ile yalnızca agresif kalacaklarına değil, ekonomik gerileme kötüleşirken bile oranları sabit tutacaklarına ikna edebilirse, altının başı o zaman belaya girecek." ifadesini kullandı.

ANZ'nin emtia stratejisti Daniel Hynes, “Altın zorlu bir makro ortamda daha da aşağı hareketlere karşı savunmasız kalmaya devam ediyor.

Başka bir agresif faiz artırımı beklentileri, doların güçlenmeye devam etmesine neden olabilir." dedi. ING'nin küresel piyasa başkanı Chris Turner, Fed'in artan durgunluk endişeleri ve yumuşak bir inişle ilgili bir işaretin "ABD 2-10 Hazine eğrisinde aşırı (50 baz puana yakın) bir ters dönüş" olduğunu söyledi.

Altın bilezik fiyatları ne kadar? 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları kaç TL oldu?

Altında analistler acil koduyla az önce kırmızı uyarı gönderdi! Sadece yarın bu kadar olacak

Altın fiyatlarına Putin hamlesi! Altında ibreler yukarı gösteriyor! Hemen şimdi bakın