27 / 04 / 2024

Altınok Öz: Dönüşüm yerinde yapılsın, sürgün olmasın!

Altınok Öz: Dönüşüm yerinde yapılsın, sürgün olmasın!

Kentsel dönüşümün insan odaklı olması gerektiğini kaydeden Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, yapılacak çalışmaların sadece bina dönüşümü ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti



Kentsel dönüşümün insan odaklı olması gerektiğini kaydeden Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, yapılacak çalışmaların sadece bina dönüşümü ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti.
Kartal"da yapılacak kentsel dönüşüm planı içinde kalan bölgelerdeki insanlarında bu sürece dahil edilmesinin şart olduğunu kaydeden Öz, œAksi takdirde kentsel dönüşüm, kentsel sürgüne dönüşür. Böyle bir anlayışı da Kartal Belediyesi olarak asla kabul edemeyiz diye konuştu.
Kartal"daki   yapılacak dönüşümde önceliklerini sıralayan Bakan Öz, œKentin mimarisinden toplumun sosyo-kültürel değerlerine değin, tüm değişimler halkın katılımı ve onayıyla yapılmalı. Ayrıca mevcut kentsel dönüşüm örneklerinde olduğu gibi insanı dışlayan değil, yerinde dönüşümü öngören politikalar hayata geçmelidir diye konuştu.
Bu yönde yapılacak deprem dönüşüm projesi ile çarpık, sağlıksız yapılaşmanın önüne geçilerek tüm konutların ve kamu yapılarının iyileştirilmesini hedeflediklerini dile getiren Öz, œMimari yapının iyileştirilmesinin yanı sıra bölgedeki insan kaynağı saptanan ihtiyaçlara göre değerlendirilerek ekonomik imkanlar çoğaltılmalı. Ayrıca kamu hizmetlerinin etkinliğinin arttırılmalı   ve eğitim olanakları göz önünde bulundurulmalı dedi.

Altınok Öz "ün dönüşüm formülü:
1- Yapılacak çalışmaların sadece bina dönüşümü ile sınırlı kalmamalı.
2- Tüm değişimler halkın katılımı ve onayıyla yapılmalı. Ayrıca mevcut kentsel dönüşüm örneklerinde olduğu gibi insanı dışlayan değil, yerinde dönüşümü öngören politikalar izlenmeli.
3- Mimari yapının iyileştirilmesinin yanı sıra   bölgedeki insan kaynağı saptanan ihtiyaçlara göre değerlendirilerek ekonomik imkanlar çoğaltılmalı.


Geri Dön