28 / 04 / 2024

Altınok Öz mahalle birim başkanlarıyla bir araya geldi!

Altınok Öz mahalle birim başkanlarıyla bir araya geldi!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meclis Üyeleri ve Mahalle Birim Başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Altınok Öz, toplantıda, Kartal’ın dönüşümde öncü ve model olduğunu söyledi.



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meclis Üyeleri ve Mahalle Birim Başkanlarıyla bir araya geldi. Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında 8.’si gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal CHP İlçe Yönetimi, Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Grup Başkan Vekili Nihal Korkmaz, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı, Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Birim Başkanları katılırken Başkan Altınok Öz, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Başkan Altınok Öz, “Kartal Dönüşümce Öncüdür”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, toplantıda, Türkiye’de Kartal’ın dönüşümde öncü ve model olduğunun vurguladı. Başkan Altınok Öz, “Kartal, Türkiye’de dönüşümün öncüsü ve modelidir. 6306 sayılı yasa çıkmadan Kartal Belediye Meclisi, bir buçuk yıl kira yardımını çıkardı. ‘Yıkılacak ve yapılacak olan, depreme uygun olmayan evlerden harç alınmayacak’ sözünü seçim bildirgesine koyan Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz’dür. 6306 sayılı yasa, Kartal Belediyesi’nin seçim bildirgesi ve Belediye Başkanının söylemleriyle ortaya çıkmıştır. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı, bizden 3 yıl sonra ‘Yerinde dönüşüm’ü, 2 yıl sonra da ‘Deprem dönüşüm’ kavramını telaffuz etmiştir. Bu söylemleri literatüre sokan biziz. Çatı sularının depolanması ve gri su olarak kullanılmasını ve imar yönetmenliğinin 64. Maddesi olarak yönetmenliğe girmesini sağlayan da Kartal Belediyesi’dir” dedi.

 

“Beton Fabrikasına İhtiyacımız Var”

 

Kartal’ın, Anadolu yakasının merkezi olması için asfalt yoldan çıkılması ve beton yola geçilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Altınok Öz, “ Kartal eğer Anadolu yakasının merkezi olacaksa ona uygun şekilde imalatımızı yapmamız lazım. Asfalttan yavaş yavaş çıkacağız. Alt yapısını tamamladığımız alanlarda beton yol ve renkli beton yol yapma zorunluluğu var. Asfalt fabrikasına değil beton fabrikasına daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

“Türkiye Önemli Bir Dönemeçten Geçiyor”

 

Türkiye’nin önemli bir süreçten ve dönemeçten geçtiğini vurgulayan Başkan Altınok Öz, “ Türkiye Cumhuriyeti, önemli bir dönemeçten ve süreçten geçiyor. 2015, Türkiye’nin dört yıllık geleceğini değil yüz yıllık geleceğini etkileyecek” dedi. 

 

Toplantı daha sonra Mahalle Birim Başkanlarının, çalışmalar hakkındaki verdikleri bilgilerle sona erdi.

 

 



Geri Dön