27 / 04 / 2024

Altınordu'da 2 ev tahliye edildi!

Altınordu'da 2 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi'nde 2 yıldır aralıklarla meydana gelen heyelanlar nedeniyle tehdit altında bulunan 2 ev tahliye edildi.



Ordu'da merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Altınordu ilçesinin 300 nüfuslu Topluca Mahallesi'nde meydana gelen heyelanlar vatandaşları endişelendiriyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2016 yılından beri devam eden toprak kayması ve çöküntüler nedeniyle tehdit altında bulunan 2 ev, tahliye edildi.  13 mahallenin ulaşımının sağlandığı yol da çöküntü nedeniyle ulaşıma kapanırken, yaşananların bildirilmesi üzerine bölgede incelemeler başladı. 

Altınordu da 2 ev tahliye edildi!

Mahalleli  heyelan riski nedeniyle tedirgin olduklarını anlatarak "Heyelandan korkuyoruz, geceleri uyuyamıyoruz. Yoldan araba geçerken, ev sallanıyor. Heyelan camiye 1-2 metre yaklaştı. Cami de yıkılır, diye endişeliyiz. Evlerini boşaltanlar var, yardım bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

Altınordu da 2 ev tahliye edildi!

Topluca Mahllesi'nin muhtarı Hüseyin Beyazıt ise bölgede inceleme yapıldığını belirterek, "Mahallemizde 12 yıldır toprak kayması, heyelan tehdidi var. Nasıl ve neden olduğu belirsiz. Mahallede 6 hane heyelan bölgesinde. Bu tehdit mahallede son 2 yıldır etkili. Zamanla toprak kaymaları ve çökmeler oluştu. Bu heyelanlar anlık değil de belirli zaman aralıklarda oluştu. Risk, cami ve mezarlara kadar dayandı. Yolda çöküntü oluştu. Endişeliyiz, gerekli yerlere bildirim yaptık. İncelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerden ne çıkacağını merak ediyoruz. Öncelikli olarak çöken yolun onarılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Altınordu da 2 ev tahliye edildi!


Geri Dön