28 / 04 / 2024

Yeni Zelenda'da 170 ev tahliye edildi!

Yeni Zelenda'da 170 ev tahliye edildi!

Yeni Zelenda'da Nelson kentinde kontrol altına alınamayan yangında 170 evin tahliye edildi. Bölgede şu zamana kadar yaralanma ve can kaybı olmadı.



Yeni Zelenda'da Nelson kenti yakınlarında dün başlayan ve kontrol altına alınamayan yangında 170 evin tahliye edildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Nelson kentini Güvercin Vadisi bölgesinde yer alan ve Tasman Bölgesi'ne kadar yaklaşık bin 780 hektarlık alanda kontrol altına alınamayan yangın sebebiyle belediye tarafından acil durum ilan edildi.

Tasman Belediyesi tarafından acil durum ilan edilmesiyle yangının etkili olduğu Güvercin Vadisi'nde 170 evin boşaltıldığı ifade edildi.

Şu zamana kadar yaralanma ve can kaybının olmadığı yangında, bölgede bulunan hayvanların oluşturulan tahliye merkezlerine götürülmesinin devam ettiği ifade edildi.

Yangın söndürme uçaklarının yanı sıra 16 helikopterin havadan, itfaiye ekiplerinin de ağır iş makinelerinin desteğiyle karadan müdahale ettiği yangının, kontrol henüz kontrol altına alınmadığı ifade edildi.

Tasman Belediyesi tarafından yayımlanan bildiride vatandaşlar uyarıldı. Tasman Sivil Savunma, Nelson Belediyesi ve Tasman Bölge Konseyinin sosyal medya hesaplarının yanı sıra bölge radyolarından gelecek güncellemeleri takip etmeleri talep edildi.


Geri Dön