27 / 04 / 2024

Altınordu’dan Alsancak Stadı için talep!

Altınordu’dan Alsancak Stadı için talep!

Altınordu Spor Kulübü Derneği, 2015 yıkılıp yeniden inşa edilen Alsancak Stadı'nda kullanım hakkını olduğunu dile getirerek  toplantı düzenledi. 



İzmir’de 2014’te çürük raporu aldıktan sonra 2015’te yıkılıp, aynı yerinde yeniden yapılan Alsancak Stadı’nda kullanım hakkı olduğunu dile getiren Altınordu Spor Kulübü Derneği, konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Dernek Başkanı Sinan Bezircilioğlu, 1962 yılında o zamanki adıyla Beden Terbiyesi  İzmir  Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri protokolün fotokopilerini basın mensuplarıyla paylaştı. Yapılan protokole göre o dönem Altınordu’ya ait olan Halk Sahası’nın olduğu 15 bin 500 metrekarelik arazinin devlete tahsis edildiğini, bunun karşılığında kulübe aynı arazide 1500 metrekarelik bir alanda yeni bina yapılarak ilk maddenin hayata geçirildiğini dile getiren Sinan Bezircilioğlu, Alsancak Stadı’nı içeren ikinci maddenin ise olmadığını dile getirdi.

Altınordu’dan Alsancak Stadı için talep!

Bezircilioğlu, “Alsancak Stadı iki ayrı ayaktan oluşuyor. Bina ile ilgili devletimizle, sahada ise kardeş kulübümüz Altay ile kullanım ortaklığımız söz konusu. Devletin temsilcisinin imzası ve dönemin İzmir valisinin onayı olan bu protokolün gerekliliğini devlet büyüklerimizin yerine getirmesini arz ve talep ediyoruz” dedi.

“Hakkımız olanı istiyoruz”

Kulübün 1962’de yapılan protokole göre 60 senelik bir kira gelirinden olduğunu söyleyen Başkan Sinan Bezircilioğlu, “Yeni stat bitmek üzere.

Sadece hakkımız var, onu istiyoruz.

"Hukuki bir adımımız olamaz. Burada 60 yıllık kaybımız da var, onunla ilgili talebimiz yok. Olan olmuş. Camia olarak takibinde olmadığımız da aşikar. Büyüklerimiz günü kurtarma telaşına düşmüş. Son 15 yılda da efendice haklarımızı aradık. Altınordu, cumhuriyetin bir değeri. Devletten ekstra bir şey istemiyoruz. Taahhüt ettiği ama yerine getiremediği haklarımızı istiyoruz” yorumunda bulundu.

Altınordu Alsancak Stadı kullanım hakkı için ilan verdi!


Geri Dön