28 / 04 / 2024

Altınyıldız, Ak-Al Tekstil'e kiracı olacak!

Altınyıldız, Ak-Al Tekstil'e kiracı olacak!

Ak-Al Tekstil Sanayii A.Ş, Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan taşınmazını Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş’ye uzun süreli olarak kiraladı



Ak-Al Tekstil Sanayii A.Ş, Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan taşınmazının Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş’ye uzun süreli olarak kiralanmasıyla ilgili sözleşmenin bugün imzalandığını bildirdi.
        
Şirketlerin, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamalarında, Ak-Al Tekstil Sanayi’nin Tekirdağ ili, Çerkezköy ilçesi, Fevzipaşa Mahallesi, Organize Sanayi Bölgesi 2. kısımdaki taşınmazının (Fabrika ve açık alanlarının), Altınyıldız’a uzun süreli olarak kiralanmasıyla ilgili sözleşmenin imzalandığı belirtilerek, bu vesileyle Altınyıldız’ın mevcut fabrikasının üzerinde bulunduğu arsanın gayrimenkul projeleri geliştirebilmek için serbest kalacağı, Altınyıldız fabrikasının yeni kampüsünde çok daha büyük bir kapasiteyle faaliyetini sürdüreceği kaydedildi.
        
Ak-Al Tekstil’in açıklamasında ise Altınyıldız ile yapılan görüşmeler sonucunda, Tekirdağ ili, Çerkezköy ilçesi, Fevzipaşa Mahallesindeki taşınmazın yaklaşık 64 bin metrekare kapalı kullanım alanlı, yaklaşık 176 bin metrekare açık alanı içeren yaklaşık 240 bin metrekarelik bölümünün, makine-teçhizatın önemli bölümüyle birlikte Altınyıldız’a kiralanması hususunda sözleşme imzalandığı duyuruldu.
        
Açıklamada, Altınyıldız’ın, teslimden itibaren 1 Ocak 2011 tarihine kadar gerekli taşınma, yerleşim, altyapı, tesis ve organizasyon çalışmalarını yapacağından 1 Ocak 2011 tarihine kadar herhangi bir kira bedeli ödemeyeceği ifade edilerek, şöyle denildi:
        
"1 Ocak 2011 tarihinden itibaren ilk 5 (beş) yıllık kira süresi zarfında, kullanımına tahsis edilen makine-teçhizatın kullanım karşılığı da dahil olmak üzere, kira bedeli 5 (beş) yılda toplam 24.000.000 (yirmi dört milyon) ABD Doları   KDV’dir.
        
Kiralamaya konu olan makine ve teçhizatın olağan bakımı, teknik esaslara uygun olarak ve giderleri kendine ait olmak üzere Altınyıldız tarafından yapılacaktır. Altınyıldız dilerse taşınmazın Tapu Sicili’ndeki kaydına şerh verdirme ve süresi bitiminde şerhi uzayan/yenilenen kira süresi için yenileme hakkına sahiptir."
AA

Geri Dön