07 / 05 / 2024

Altunizade'deki vakıf arazisine otel yapılacak!

Altunizade'deki vakıf arazisine otel yapılacak!

Oaha biçilmez nitelikteki arazi için düzenlenecek ihalede yüzde 51 yerli ortak almak şartıyla yabancı yatırımcılar da teklif verebilecek. 5 yıldızlı otel yapımına uygun olarak imar verilen arsada, 37 bin m2'lik inşaat yapılabilecek.



Altunizade'deki vakıf arazisine otel yapılacak Vakıflar Genel Müdürlüğü, Altunizade'deki 18 dönümlük Boğaz'a nazır araziyi otel yapılmak için satışa çıkardı. Servet değerindeki arazi 5 yıldızlı otel yapma karşılığında kiraya verilecek. Arazinin muhammen bedeli 56 milyon 436 bin lira. 


İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü. Üsküdar Altunizade Aralık Sokak'ta Abdullah Aga Vakti mülkiyetindeki 17 bin 920 metrekare olan araziyi otel yapılması için ihaleye çıkardı. 


Üsküdar 2 ada 1 parsel üzerinde yer alan arsanın 35 yıl süreyle kiraya verilmesi karşılığında otel inşa edilerek işletmesi verilecek. 


14 Temmuz 201 -4 tarihinde yapılacağı bildirilen ilk ihale, iptal edilmişti. 12 Ağustos 2014 tarihinde yeniden yapılması planlanan otel ihalesine yüzde 51 yerli ortak olmak şartıyla yabancı yatırımcılar da teklif verebilecek. 


Boğaziçi Köprüsünün yanında yer alan arsa. ulaşım imkânları çok yüksek bir mevkide bulunuyor. Çevresinde büyiik şirketlerin ve özel üniversitelerin bulunduğu arazi için 56 milyon 436 bin lira muhammen bedel belirlendi. Bu bedel üzerinden verilecek en yüksek tekliflere göre ihaleyi kazanan belirlenecek. 35 yıllığına kiralanan arazi için ilk dört yılı proje ve inşa çalışmalarına ayrılacak. Buna göre ilk 4 yıl 120 bin lira olan kira bedeli. 5. yıldan itibaren aylık 500 bin liraya yükselecek. 5 yıldızlı otel yapımına uygun olarak imar durumu bulunan arsada. 37 bin metrekarelik inşaat yapımına izin verilecek. 


Zaman . 

Geri Dön