29 / 06 / 2024

Aman dikkat! Altında son dakika gelişmesi!

Aman dikkat! Altında son dakika gelişmesi!

Son aylardaki rekor yükselişiyle beraber dikkat çeken altın fiyatları yeni haftada anlık olarak yakından takip ediliyor. Vatandaşlar ve yatırımcılar haftanın son iş günü gram, çeyrek ve yarım altın fiyatlarını araştırıyor. İşte son dakika altın fiyatları...



Güncel altın fiyatları ekonomiyi yakından takip edenler ve altına yatırım yapan kişiler tarafından haftanın son işlem günü olan 4 Ağustos Cuma günü de anlık olarak sorgulanıyor. Son zamanlarda döviz kurundaki hareketlilik ve ons altının artışı yurt içi piyasadaki altın türlerinin yönünü de yukarı çevirdi. Ons altının 1.900 dolar seviyelerinde dengelenmeye çalıştığı günlerde döviz kuru kaynaklı değişimler yurt içi piyasadaki fiyatlara etki ediyor.

Aman dikkat! Altında son dakika gelişmesi!

GRAM ALTIN NE KADAR?

1500 lirayı aşarak önemli bir kritik eşiği aşan gram altın an itibarıyla 1.685 TL’den işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 2.750 TL’den alınırken, 4 Ağustos Cuma günü çeyrek altının satış fiyatı 2.783 TL oldu.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Öte yandan, yarım altın bugün 5.500 liradan alınırken, 5.565 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Son dönemdeki yükselişlerle beraber hem 10 bin TL barajını aşan hem de bu seviyelerdeki eşikleri geçen Cumhuriyet altını ise bugün 10 bin 988 TL’den alınırken 11 bin 077 TL’den satılıyor.

Aman dikkat! Altında son dakika gelişmesi!

KÜRESEL PİYASALARIN GÖZÜ BURADA

Öte yandan, global piyasalarda satış baskısı sürerken, gözler bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

Analistler, bugün kamuoyuyla paylaşılacak tarım dışı istihdam verisinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin sinyal verebileceğini belirterek, saatlik kazançlarda yavaşlama olması halinde bunun Fed'e önceki faiz artırımlarının ekonomi üzerinde hedeflenen etkilerinin olduğuna ilişkin sinyal verebileceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcılarla görüşmesinin ardından gelecek olası haberler ile TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru ve yurt dışında Avro Bölgesi'nde perakende satışların izleneceğini belirten analistler, teknik bakımdan altının ons fiyatında 1.930 doların destek, 1.970 doların direnç konumunda bulunduğunun altını çizdi.

Dolarda sıcak saatler! Doları olanlar dikkat!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere Ocak 2024 zammı müjdesi! İşte en düşük emekli maaşı hesaplaması...

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

 


Geri Dön