04 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

Evde bakım maaşı ağustos ayının gelmesiyle beraber yeniden gündeme oturdu. Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım ödemeleri yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kimseler için yakınlarına ödeniyor. Peki, evde bakım maaşı ağustos ayında zamlı olarak hesaplara yatırılacak mı? İşte detaylar...



Evde bakım maaşı yatan iller listesi ağustos ayına girer girmez sorgulanmaya başladı. Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca her ay hasta, yaşlı, engelli vatandaşlar ve onları bakmakla yükümlü olan kişilere ödeniyor. Ağustos ayı evde bakım maaşının zamlı yatıp yatmayacağı sorusunun cevabı çok sayıda hak sahibi tarafından merak ediliyor. Temmuz ayında gelen zammın ardından zamlı ve yeni evde bakım maaşının ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, 2023 yılı Ağustos ayı evde bakım maaşı kaç TL oldu? Ağustos ayı evde bakım aylığı zamlı mı yatacak? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

2023 yılı Temmuz ayı zammı ile 2023’ün 2’nci altı ayında geçerli olacak yeni evde bakım maaşında memur maaş katsayısında meydana gelen değişiklik nedeniyle artış yaşandı. Bu kapsamda, evde bakım maaşları 4 bin 337 TL iken düzenleme ile yüzde 17,55'lik zam oranı sonrasında 5 bin 98 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım aylıkları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerince her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Bu kapsamda, evde bakım aylıklarının 15 Ağustos’tan itibaren hesaplara yatırılması öngörülüyor.

Zamlı evde bakım aylıklarının bu aydan itibaren geçerli olması bekleniyor. Konuya ilişkin resmi açıklama geldiği zaman haberimizde yer vereceğiz.

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI AĞUSTOS AYINDA YATIRILACAK MI?

Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme ile beraber evde bakım yardımı ödemeleri ağustosta hak sahiplerinin hesaplarına zamlı olarak yatırılacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Öte yandan, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım maaşı sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı olan hak sahipleri, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

400 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? Tek tek hesaplandı!

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liere son dakika yüzde 25 ek ödeme müjdesi! İşte ödenecek tutarlar!  

Gıda ürünlerine sürpriz indirim kararı! Bugün resmen başladı! Aklınızı başınızdan alacak!


Geri Dön