18 / 05 / 2024

Dolarda sıcak saatler! Doları olanlar dikkat!

Dolarda sıcak saatler! Doları olanlar dikkat!

Dolar, euro ve sterlinin TL karşısındaki değerini öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarında döviz kurmalarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Dolar, euro ve sterlin, son iş gününde de vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından takip ediliyor. İşte son dakika dolar, euro ve sterlin fiyatı...



Yurt içindeki ve yurt dışındaki piyasaları etkileyen altın ve döviz kurundaki değişimler vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Küresel para birimi doların yanı sıra, euro ve sterlinin de son durumu döviz kuruyla ilgilenen herkes tarafından araştırılıyor. Peki, haftanın son iş günü olan 4 Ağustos 2023 Cuma günü dolar, euro ve sterlin ne kadar oldu? İşte detaylar...

ABD Doları: 26,96 (Alış) – 26,98 (Satış)

Euro: 29,80 (Alış) - 29,82 (Satış)

Sterlin: 34,49 (Alış) - 34,52 (Satış)

Dolarda sıcak saatler! Doları olanlar dikkat!

ENFLASYONUN YÜKSELMESİNİN SEBEPLERİ NELER?

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) Temmuz ayı fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı. TCMB’nin temmuz ayı fiyat gelişmeleri raporunda, enflasyonun temmuz ayında yüzde 9,49 oranında yüksek bir artış yaşadığı kaydedilerek, bu gelişmede vergi ile yönetilen-yönlendirilen kalemlerdeki fiyat yükselişleri yanında, TL’deki değer kaybı ve ücret artışlarının etkili olduğu ifade edildi.

Söz konusu raporda, tüketici fiyatları temmuz ayında yüzde 9,49 seviyesindeki artış ile beraber tarihsel temmuz ayı eğilimine nazaran yüksek bir yükseliş yaşadığı, yıllık enflasyon 9,62 puan yükselerek yüzde 47,83 seviyesinde meydana geldiği anımsatarak, "Bu gelişmede, vergi ile yönetilen-yönlendirilen kalemlerdeki fiyat artışlarının yanı sıra, TL’deki değer kaybı ve ücret artışları etkili olmuştur. Bu süreçte, yıllık enflasyon ana grupların tümünde yükselmişti" ifadesi kullanıldı.

Dolarda sıcak saatler! Doları olanlar dikkat!

Aylık bazda analiz edildiği zaman, enerji başta olmak üzere alt gruplar genelinde yüksek artışlar yaşadığı saptaması yer aldı.

bloomberght.com'un haberine göre, Merkez Bankası’nın kamuoyu ile paylaştığı bahsi geçen rapora göre, enerji grubu fiyatlarındaki artışı vergi ayarlamalarının yanı sıra döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarındaki gelişmelerin etkisiyle artan akaryakıt kalemi sürükledi.

Bunun yanı sıra, temel mal grubu enflasyonunda kur geçişkenliği yüksek ve hızlı olan dayanıklı tüketim malları belirleyici olmaya devam etti.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere Ocak 2024 zammı müjdesi! İşte en düşük emekli maaşı hesaplaması...

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

400 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? Tek tek hesaplandı!


Geri Dön