05 / 05 / 2024

Aman dikkat! Doları olanlar acil göz atsın!

Aman dikkat! Doları olanlar acil göz atsın!

Dolar, euro ve sterlin gibi evrensel para birimleriyle ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, haftanın son gününde de arama motorlarında döviz ve altın kurlarını araştırıyor. Parasını dövize yatıranlar hafta sonu piyasalar kapalı olsa da dolar, euro ve sterlinin son durumunu merak ediyor. İşte detaylar



Parasını dolara, euroya veya sterline yatıran insanlar, 6 Ağustos 2023 Pazar günü piyasalar kapalı olsa da bu para birimlerinin değerini ve anlık durumunu merak ediyor. Haftanın her günü olduğu gibi hafta sonu da döviz fiyatları vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Dolar, euro ve sterlinin fiyatını merak edenler, arama motorlarında “Bir dolar kaç TL?”, “Euro ne kadar?” ve “Bir sterlin kaç TL?” gibi sorularla araştırmalar yapıyor. Peki, 6 Ağustos 2023 Pazar günü dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Aman dikkat! Doları olanlar acil göz atsın!

İŞTE DOLAR, EURO VE STERLİN FİYATLARI

  • ABD Doları: 26,9113 (Alış) - 26,9168 (Satış)

  • Euro: 29,6355 (Alış) - 29,6979 (Satış)

  • Sterlin: 34,3191 (Alış) - 34,5172 (Satış)

“EK FAİZ ARTIŞLARINA İHTİYAÇ DUYULACAK”

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) yönetim kurulu üyesi Michelle Bowman dün Colorado’da gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, enflasyonda yüzde 2 amacına ulaşana kadar ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağının altını çizdi.

Bowman, “Enflasyonun Fed’in yüzde 2’lik hedefine doğru bir patikaya girmesi için Tahminen ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulacak” şeklinde konuştu.

Aman dikkat! Doları olanlar acil göz atsın!

Önceki ay Fed toplantısında alınan faiz artırım kararına destek verdiğini ifade eden Bowman, sürekli enflasyon düşüşüne ilişkin daha fazla kanıt görmek istediğine vurgu yaptı.

Bowman, son enflasyon verisinin pozitif olduğunu fakat daha fazla faiz artışı ve faizin ne kadar süre kısıtlayıcı bir düzeyde kalması gerektiğini yorumlarken yüzde 2 oranındaki enflasyon hedefi için tutarlı ispatlar arayacağını söyledi. Bowman, “Bunun yanı sıra, tüketici harcamalarındaki yavaşlama işaretleri ve işgücü piyasası şartlarının gevşemekte olduğuna ilişkin işaretleri izliyor olacağım” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Fed yetkilisi, politika yapıcıların gelen verileri değerlendireceklerini ve enflasyondaki ilerlemenin durması halinde gelecekte oranları artırmaya istekli olmaları gerektiğini aktardı.

Benzin, motorin ve LPG’de yeni uygulama resmen başladı! Sakın ihmal etmeyin!

Milyonlarca memura 2024’te yüzde 24.45 enflasyon ve toplu sözleşme zammı! İşte hesaplara yatacak maaşlar!

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere 10 bin TL ek ödeme müjdesi! İşte hesaplara yatacak paralar!


Geri Dön