30 / 04 / 2024

Yeni Evim kampanyasına başvuracak memurlar dikkat! Hemen bu habere göz atın!

Yeni Evim kampanyasına başvuracak memurlar dikkat! Hemen bu habere göz atın!

Orta gelirlilere yönelik olarak geçtiğimiz günlerde duyurulan konut kampanyası "Yeni Evim" 16 Ocak tarihinde devreye girecek. Peki Yeni Evim kampanyasının şartları neler? Yeni Evim kampanyasına başvurmak isteyen memurlar hemen bu habere göz atın...



Orta gelirlilere yönelik olarak geçtiğimiz günlerde duyurulan konut kampanyası "Yeni Evim" 16 Ocak tarihinde resmen başlıyor. Projenin açıklanmasından sonra konut piyasasında da haraketlilik başladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, proje şu an için sadece sıfır konutları kapsıyor. NTV yayınına katılan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı sıfır konut şartlarına değindi.

Yeni Evim kampanyasına başvuracak memurlar dikkat! Hemen bu habere göz atın!

SIFIR KONUT ŞARTLARI NELERDİR?


Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı Özelmacıklı yaptığı açıklamada sıfır konutta 3 tane temel kriter olduğunu belirterek, bunlardan birincisinin hiç satış görmemiş olması gerektiğini söyledi. Nasıl satış görmez konusuna da değinen Özelmacıklı, "Ya müteahhit adına tapusu çıkmıştır ya da kat karşılığı sözleşmeyle alınmıştır, tapu toprak sahibi adına çıkmıştır." ifadelerini kullanarak, demek ki birincisinin toprak sahibi ya da müteahhit olması gerektiğini kaydetti. Özelmacıklı açıklamasında 2.'sinin bu gayrimenkulün hiç kullanılmamış olması gerektiğini söyleyerek, herhangi bir şekilde kiraya verilmemiş olması ve gerek malik ya da bir başkası tarafından kullanılmış olmaması gerektiğini kaydetti. Bir 3. kriterde gayrimenkulün aslında yapıldığı tarihin 2 seneden fazla da geçmemiş olması gerektiğini söyledi.


Geri Dön