17 / 05 / 2024

Yeni Evim kampanyasına başvuracak memurlar dikkat! Hemen bu habere göz atın!

Yeni Evim kampanyasına başvuracak memurlar dikkat! Hemen bu habere göz atın!

Orta gelirlilere yönelik olarak geçtiğimiz günlerde duyurulan konut kampanyası "Yeni Evim" 16 Ocak tarihinde devreye girecek. Peki Yeni Evim kampanyasının şartları neler? Yeni Evim kampanyasına başvurmak isteyen memurlar hemen bu habere göz atın...



MEMURLAR İKAMETTEN MUAF OLACAK MI?

Memurların merak ettiği ikamet şartı konusuyla ilgili de önemli açıklamalar yapan Özelmacıklı "1. ya da 2. bölgede olup diğer illere atanan herhangi bir kişininin diğer illerden bir gayrimenkul almasında sakınca yok. Bu durumda aslında 1. ve 2. bölgede şu anda kirada oturan kişilerde diğer bölgelerden alabilirler avantaj." diyerek, ancak mevcut durumda yeniden 1. ya da 2. bölgeye yeni atanan kişiler için şu an için yeni muafiyet söz konusu olmadığını dile getirdi. Özelmacıklı ayrıca belki buna ilişkin bazı düzenlemeler, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarında bazı şartlar yumuşatabilir sinyali alındğını da kaydetti.

Yeni Evim kampanyasına başvuracak memurlar dikkat! Hemen bu habere göz atın!

KREDİ SÜRECİ

Kredi başvuru sürecine de değinen Mustafa Hakan Özelmacıklı, 16 Ocak tarihi itibarıyla müşterilerin sıfır olarak bulduğu bu dairelerin tapusuyla beraber bankalara giderek ekspertiz sürecini başlatmalarını tavsiye etti.

RAYİÇ-GERÇEK BEDEL SORUNU

Konut satışındaki rayiç bedel-gerçek bedel sorununa da değinen Özelmacıklı açıklamasına nispeten gösterilen satış bedellerinin gerçek bedeller olmadığını kaydederek, belki de yüzde 25 ile sınırlı kalan krediler ve benzerleri olabildiğini söyledi.

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelirli konut kampanyasına kimler başvurabilir? Yeni evim kampanyası başvuru ne zaman?

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 


Geri Dön