29 / 04 / 2024

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”



Yeni Evim Kampanyası’nın açıklanmasının ardından, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yeni seçenekler sunmak için çalışmalar devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya Manavgat’ta gerçekleştirdiği incelemelerinde yaptığı açıklamada, vatandaşların ev sahibi olması için ikinci el konutlarla ilgili de çalışmalar yapacakları müjdesini verdi.

“DEVAMLI HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, Bakan Kurum, bu hafta açıklanan Yeni Evim Kampanyasının yurttaşların konut almasını sağlayacağı gibi konut arzını da artıracak bir kampanya olduğunun altını çizerek, “Bunun akabinde de ikinci el konutlara ilişkin, vatandaşlarımızın satın alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmaları yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber Mortgage Kredisi olmasını istiyoruz. Açıkçası bunu devamlı hale getirmeyi istiyoruz. İlk etapta 100 bin konut ile başlayıp, akabinde vatandaşın talebi doğrultusunda çalışmalar gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön