15 / 05 / 2024

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”



15 YILA KADAR ÖDEME PLANI

Düşük faiz oranı, uzun vade ve Hazine desteğiyle haftanın gündemine oturan Yeni Evim Kampanyası ile ilgili vatandaşların  kafasındaki sorular da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandı.

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Milyonlarca kişinin ev hayaliyle beklediği Yeni Evim Kampanyası’nın ayrıntıları hafta başında açıklığa kavuştu. Orta gelir grubundan vatandaşların ev alabilmesi ve konut üretiminin artması amacıyla hazırlanmış olan kampanya, önümüzdeki günlerde devreye girecek. Kredi faizi oranının 0.69’dan başladığı, vadenin 15 yıla yayıldığı kampanya ile, taksit ödemelerine Hazine desteği verilen yeni finansman modeline ise yoğun ilgi bekleniyor.

 

İLK ETAPTA 100 BİN KONUT

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kampanyayla ilgili olarak  kampanyanın hangi iller için geçerli olacağına açıklık getirdi.  81 ilde geçerli olacağı belirtilen kampanyada,  ilk etapta 100 bin konutun satışının gerçekleşmesi planlanıyor.

Yeni Evim Kampanyasından ev sahibi olmak isteyenler, konut bedelinin %10’u oranındaki miktarı peşin ödeyecek ve isteyen daha fazla miktarda da ödeme yapabilecek.

Kampanya şimdilik sadece sıfır evleri kapsıyor. Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından üretilen  projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON  ve Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı şirketler tarafından yapılan projeleri ve 81 ilin bütünündeki  firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekte bütün konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşılıyorlarsa bu sürece dâhil edilecekler.

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Yeni telefon alacaklar müjde! Cep telefonu kredisi bakın ne kadar arttı?

 


Geri Dön