28 / 04 / 2024

Yeni telefon alacaklar müjde! Cep telefonu kredisi bakın ne kadar arttı?

Yeni telefon alacaklar müjde! Cep telefonu kredisi bakın ne kadar arttı?

Cep telefonu almak için kullanılan kredilere BDDK yeni düzenleme getirdi. Düzenlemede yenilenmiş ürünler için artık 12 aya kadar taksit imkanı da var.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni düzenlemeyle cep telefonu satın almak için kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutarı 12 bin liraya yükseltti.

Artık yenilenmiş ürünlerde ise 12 aya kadar taksit imkanı sunulabilecek.Teknolojik ürünlerin satışı ile ilgili Bankacılık Denetleme Kurulu (BDDK), daha önce taksitli elektronik eşya satışlarına sınırlama getirmiş, bu durumfirmaları kredili satışlara yönlendirmişti.

Yeni yılda kredilendirmede de güncellemeye gidilirken,  BDDK, cep telefonu almak için kullandırılan tüketici kredilerinin vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutarı 12 bin  Türk lirasına çıkardı.

12 TAKSİT YAPILABİLECEK

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren kurul kararı,  kurumun internet sitesinde yayımlayan BDDK’nın kararına göre, "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması şartıyla  yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmadan 12 ay olarak belirlendi.


Geri Dön