12 / 05 / 2024

Yeni telefon alacaklar müjde! Cep telefonu kredisi bakın ne kadar arttı?

Yeni telefon alacaklar müjde! Cep telefonu kredisi bakın ne kadar arttı?

Cep telefonu almak için kullanılan kredilere BDDK yeni düzenleme getirdi. Düzenlemede yenilenmiş ürünler için artık 12 aya kadar taksit imkanı da var.



12 BİN TL KREDİ ÇEKİLEBİLECEK

Öte yandan cep telefonu satın alırken kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lira olan tutar 12 bin liraya yükseltildi. Bu kapsamda, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay olabilecek. Bu vade 12 bin liranın üzerindeki cep telefonları içinse  3 ay olarak uygulanacak.

Kredili satış seçeneğinde, cep telefonları için kredi limitinin düşük olması nedeniyle, kredibilitesi yüksek olan tüketiciler cep telefonu alırken, standart ihtiyaç kredisi kullanma yoluna gidiyordu. Bu şekilde daha yüksek kredi miktarları ile telefon alınabiliyordu.

Yeni telefon alacaklar müjde! Cep telefonu kredisi bakın ne kadar arttı?

DAHA ÖNCE 5.000 TL İLE SINIRLANMIŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) taksitlendirmeyi düzenlediği yönetmeliğine göre, taksit sayısı beyaz eşya alışverişlerinde en fazla 9 ay, elektronik eşya alımlarında 4 ay, bilgisayar ürünlerinde en fazla 12 ay ve tablet alımlarında 6 ay yapılıyor. 5.000 TL altı televizyon alışverişleri için 9 ay, 5000 TL üzeri televizyon alışverişleri için en fazla 4 ay taksit yapılıyor. Bu uygulama, ticari kredi kartları için geçerli değil. Ticari kredi kartları ile tüm kategorilerdeki ürünlere taksitli ödeme imkanı bulunuyor.


Geri Dön