29 / 04 / 2024

Ev almak isteyen orta gelirliler dikkat! Yeni Evim kampanyasına nasıl başvurulur? 

Ev almak isteyen orta gelirliler dikkat! Yeni Evim kampanyasına nasıl başvurulur? 

Ev almak isteyen orta gelirliler tarafından merakla beklenen "Yeni Evim" kampanyasına nasıl başvurulur? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Orta gelir grubundaki vatandaşların uygun finansman koşulları ile konut sahibi olabilmelerini hedefleyen ‘Yeni Evim’ kampanyası için başvuru dönemi başladı. Orta gelir grubunun merakla takip ettiği konuya ilişkin detayların yer aldığı web sitesi yenievimkampanyasi.com.tr/ de yayına girdi. Konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı ilk etapta 100 bin konutun satışının planlandığı kampanya 81 ilde başladığını kaydetti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 81 ilde bitmiş konutlar yani sıfır daireler için konut almak isteyen vatandaşların bulduğu daireye, kredi kullanmak için banka ya da katılım bankalarına bu ön başvurularını yapabileceklerini söyleyen Özelmacıklı, belirli bir oranda tamamlanmış ve süren konutlar ile bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projeler bu kampanyaya dâhil edileceğini dile getirdi.

Ev almak isteyen orta gelirliler dikkat! Yeni Evim kampanyasına nasıl başvurulur? 

Müteahhitler Başvuru Yapacak, Sözleşme İmzalayacak, Yüzde 5 Katkı Verecek

Yaptığı açıklamada firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projelerinin, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dâhil edebileceğini dile getiren Mustafa Hakan Özelmacıklı, Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı olan şirketler ve yerel müteahhitlerin bu programa dahil olabileceğini söyledi. Bu kapsamda kredi kullandırmak isteyen müteahhitler ile bankalar arasında hem ‘Firma Katkı Payı’ sözleşmesi imzalanacağını söyleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı, söz konusu finansman kapsamında konutun ekspertiz yada satış değerinin yüzde 5’i, projelerde ise satış vaadi sözleşmelerindeki satış değerinin yüzde 5’inin firmalardan peşin olarak tahsil edileceğini dile getirdi.


Geri Dön