30 / 04 / 2024

Yeni Evim Kampanyası'na en çok başvuru hangi illerden geldi? 

Yeni Evim Kampanyası'na en çok başvuru hangi illerden geldi? 

Yeni Evim Kampanyası'na en çok başvuru yapılan bölge belli oldu. İşte ayrıntılar ve rakamlarla Yeni Evim Kampanyası...



Yeni Evim Finansman Kampanyası’nda, İstanbul,  Ankara  ve İzmir gibi büyükşehirlerde beklenen taleple karşılaşılmadı. En çok başvuru, 74 şehri kapsayan 3’üncü Bölge’den geldi. Sektör temsilcileri konuyla ilgili açıklamalarında satışların artmasında vergi indiriminin önemli rol oynacağını belirtti. 

Konut sektöründe üretimi artırarak, ev sahipliği oranını yükseltmeyi planlayan Yeni Evim Finansman Kampanyası'na beklenen talep gelmedi. Başvurular değerlendirildiğinde, Türkiye genelinde en fazla talep İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Bursa ve Mersin hariç, diğer 74 ili kapsayan 3’üncü Bölge’den gerçekleşti.

Toplam talebin yüzde 54,44’ünü kapsayan bölgeden 4 bin 371 başvuru yapıldı. 

Yeni Evim Kampanyası na en çok başvuru hangi illerden geldi? 

İstanbul’un yer aldığı 1’inci Bölge’de başvuru oranı 1.859 olarak belirlenirken, bu bölgenin başvurulardaki payı yüzde 23.10 olarak gerçekleşti. Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Bursa ve Mersin’in dahil olduğu 2’inci Bölge ise 1.797 adet başvuru yapıldı. 

Sektör temsilcilerine göre, 3’üncü Bölge’nin talepte ön planda olmasının sebebi, fiyatlardaki uygunluk ve 1 senelik ikamet şartının bulunmaması olarak ifade edildi. Bu sebeple, İstanbul'dan konut alamayan pek çok vatandaşın İstanbul’a yakın illerden alıma yöneldiğine dikkat çekildi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön