28 / 04 / 2024

TOKİ İlk Evim 2022 projesine en çok başvuru İstanbul'dan!

TOKİ İlk Evim 2022 projesine en çok başvuru İstanbul'dan!

TOKİ İlk Evim 2022 projesine en çok başvuru İstanbul'dan geldi. Projelerde hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimleri bu ay başlayacak ve 2023 yılının Mart ayına kadar da tamamlanacak. 



Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında başvurular geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilk etapta hayata geçirilecek olan toplamda 250 bin konut için 8 milyon vatandaş başvuru oluştururken, geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324 oldu. Yine verilen detaylara göre, bu ay başlaması beklenen Kura Çekimleri 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak.

TOKİ İlk Evim 2022 projesine en çok başvuru İstanbul dan!

PROJELERİN İNŞAATLARI BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, inşaatların başladığını dile getirdi.

Bakan Murat Kurum daha başvuru süreci sürerken geçen hafta ilk temellerimizi attıklarını dile getirerek, 17 şehirde toplamda 6 bine yakın konutlarının hızla yükseldiğini söyledi.

Kuraları da bir an önce çekip, mart ayına kadar hepsini tamamlayacaklarını dile getiren Murat Kurum, söz verdikleri gibi 2 yıl içinde 250 bin konutumuzu teslim edececeklerini de söyledi.


Geri Dön