Kent Haberleri

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı... jpg" /> BU BORÇLAR YAPILANDIRILACAK TBMM’da kabul edilen düzenlemeye göre alacaklar için 31 Aralık 2022 tarihi esas alınırken, kapsama, başta vergi olmak üzere vergi cezaları, idari ve adli para cezaları, sigorta primleri, gümrük vergileri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar dahil olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenmele ile Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma tasarısı kanunlaştı, Peki bundan sonra vergi yapılandırma düzenlemesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar nasıl başvuracak, süre ne zaman sona erecek ve bu fırsattan hangi borçlular faydalanacak?

BU BORÇLAR YAPILANDIRILACAK

TBMM’da kabul edilen düzenlemeye göre alacaklar için 31 Aralık 2022 tarihi esas alınırken, kapsama, başta vergi olmak üzere vergi cezaları, idari ve adli para cezaları, sigorta primleri, gümrük vergileri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar dahil olacak.

Diğer yandan Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, il özel idareleri, belediyeler ve YİKOB tahsil dairelerince takip edilen kesinleşmiş amme alacakları ve belediyelerin ve büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin kesinleşmiş bazı alacakları da yapılandırma kapsamına alındı.

Ayrıca düzenlemenin yayımlandığı tarih itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş veya ödeme süresi henüz geçmemiş bulunan  vergi cezaları ile vergiler, idari para cezaları, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre takip edilen alacaklar, gümrük vergileri ve idari para cezaları ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, gecikme cezası gibi fer’i alacaklar yapılandırılacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 NİSAN 2023

Konuyla ilgili Resmi Gazete'de yayımlanan metne göre, bu aftan faydalanmak isteyenler 30 Nisan 2023’e kadar başvuru yapabilecek.

Düzenleme kapsamında trafik, vergi cezası askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarına da 48 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı getirilmiş olacak.

Milyonların gözü o haberdeydi! Cumhuriyet Tarihi'nin en kapsamlı teklifi Meclis'ten geçti

Yapılandırma paketindeki o detay herkesi umutlandırdı! Hangi borçlar yapılandırılacak?