28 / 04 / 2024

Milyonların gözü o haberdeydi! Cumhuriyet Tarihi'nin en kapsamlı teklifi Meclis'ten geçti

Milyonların gözü o haberdeydi! Cumhuriyet Tarihi'nin en kapsamlı teklifi Meclis'ten geçti

14 milyon vatandaşı ilgilendiren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda onay gördü. Buna göre ilgili bakanlıklar, alacaklara yapılandırma imkanı sunacak. Bu sayede faizler, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırılacak.



KRİTİK TARİH 31 ARALIK 2022

Alacaklar için 31 Aralık 2022 tarihi temel alınıyor. 14 milyon vatandaşı ilgilendiren düzenleme ile vergiler, vergi cezaları, idari ve adli para cezaları ile gümrük vergileri, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri ve emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ait her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar kapsam dahilinde.

İhtirazi kayıtla verilen beyannameler üzerine tahakkuk eden alacaklar da netleşmiş alacak şeklinde yapılandırılacak.

Her bir taşıt için ödenecek olan MTV, taşıta ait idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10’unun ödenmesi kaydıyla taksit ödeme süresine fenni muayeneye selahiyeti verilecek.

Belediyelerin su, atık su ve katı atık ücretleri ile sunduğu bazı hizmetlerden kaynaklanan fiyat alacakları ile aldığı bazı paylar ile büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri  ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su tutarı ile harcamalara katılma payı hakkı ve YİKOB’ların alacakları yapılandırılacak.

Vergi cezaları/gümrük yükümlülüğüyle alakalı idari para cezalarına ait olarak dava açılmış olması halinde ödenecek bedeller, düzenleme bağlamındaki idari para cezalarından ihtilaflı olanlar ile ecrimisillerden ihtilaflı olanların yapılandırılması da düzenleniyor.

Milyonların gözü o haberdeydi! Cumhuriyet Tarihi nin en kapsamlı teklifi Meclis ten geçti

Düzenlemenin yayımı tarihinden evvel başlanıldığı halde bitmemeiş olan vergi incelemeleri ile takdir işlemleri sürecek

Düzenlemenin kapsadığı dönemlere ait iştirak sebebiyle kesilecek vergi ziyaı cezalarında, cezaya muhatap olanların, cezanın yüzde 25’ini belirtilen zaman ve şekilde ödemeleri durumunda cezanın kalan yüzde 75’inin tahsilinden vazgeçilecek.

Milyonların gözü o haberdeydi! Cumhuriyet Tarihi'nin en kapsamlı teklifi Meclis'ten geçti


Geri Dön