27 / 04 / 2024

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.



Yüzlece kiracıyı ilgilendiren ve çok öenmli bir konu olarak karşımıza çıkan bir konu gündemde. Buna göre, kiracı ile ev sahipleri arasında geçen anlaşmazlıklar sık sık karşımıza çıkarken önemli bir detayta iki tarafı  mahkemelik edebiliyor.

karar.com'da yer alan habere göre;  ev sahipleri kiracıları evden çıkartmak için çok değişik yöntemler arayıp kiracıları zor durumda bırakabiliyorlar. Tüm kiracıları çok yakından ilgilendiren o önemli konu.

Yargıtay, IBAN üzerinden kira ödemesi yapan tüm kiracıları ilgilendiren bir karara imzaladı. Konu ile ilgili ayrıntıya bakıldığında ev sahiplerinin yaptıkları bu akıl almaz yöntemleri çok şaşırttıyor. Ev sahipleri, kiracıları evden çıkartmak için farklı yöntemler denemeye başlayarak bu kez de IBAN üzerinden yapılan kira ödemeleri hakkında sıkıntı çıkarabiliyorlar. 

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Buna göre banka üzerinden yapılan kira ödemelerinde eksik kira talep eden ev sahipleri bu durumu evden çıkarmak için bahane olarak kullanıyor. Tüm kiracıları yakından ilgilendiren o detaylar belirtildi. 

YARGITAY KARARINI VERDİ

Kira borcunun götürülecek borçlardan biri olarak değerlendirileceğini belirten Yargıtay, banka tarafından yapılan kesintilerden kiracının sorumlu olduğunu açıkladı. Banka tarafından yapılan kesintilerin ödenmemesi durumunun temerrüt sebebiyle tahliyeye neden olabileceğini ifade eden Yargıtay, Yargıtay Genel Kurulu kararı doğrultusunda bu konuda hakkaniyetin uygun olacağını kaydetti. Bu kapsamda kiracılar banka tarafından kesilen tutarları da karşılamak durumundadır. Ödenmeyen ya da göz ardı edilen bu tutarlar tahliye sebebi olarak görülmektedir.

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?


Geri Dön