28 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Ev sahipleri kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ediyor. Gerek fahiş kira zamları gerekse tahliye konuları ile ilgili yaşanan sorunlar her geçen gün katlanırken, milyonlarca kişi de çözüm önerisi bekliyor. 

Kiracı mülk sahibi tartışmaları gündemden düşmezken, yeni malikin kiracıya ihtar çekmesinin şart olup olmadığı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Yeni malikin kiracıya ihtar çekmesi şart mı?

Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı https://twitter.com/avtarikcakmak üzerinden yaptığı paylaşımda "Yeni malikin, eski malik ile yapılan sözleşmeye dayanarak sözleşme sonunda dava açması halinde, edinme tarihinden itibaren 1 ay içinde kiracıya ihtar çekmesi şart değildir." ifadelerini kullandı.

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:

Yeni malikin, eski malik ile yapılan sözleşmeye dayanarak sözleşme sonunda dava açması halinde, edinme tarihinden itibaren 1 ay içinde kiracıya ihtar çekmesi şart değildir.

Yargıtay 6. HD
2014/1482 E
2014/8025 K

KARAR


"...Olayımıza gelince; davacı vekili dilekçesinde müvekkilinin, davalının kiracı olduğu taşınmazı satın aldığını, müvekkilinin tavuk çiftliği olarak kullanmak üzere ihtiyacının olduğunu ve davalının kiracılığına ilişkin sözleşmenin sona erdiğini belirterek TBK'nun 351/2 maddesi gereğince kiralanın tahliyesini istemiştir. Davacı, davalının eski malik ile yapmış olduğu sözleşmeye istinaden süre sonunda dava açtığını belirtiğine göre, iktisaptan itibaren bir ay içerisinde bildirimde bulunulması şart değildir. Mahkemece davacı tarafından açılan davanın TBK'nun 351/2 maddesine ve sözleşme hükümlerine uygun olarak süresinde açılıp açılmadığı değerlendirilerek, davanın süresi içerisinde açıldığının anlaşılması halinde, tarafların delilleri toplanarak davanın esası hakkında bir karar verilmesi gerekirken, dava hatalı olarak TBK.nun 351/1 maddesi kapsamında tahliye davası kabul edilerek dava şartı bulunmadığından reddine karar verilmesi doğru değildir..."

 

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde...

2024 otomobil fiyatları belli oldu! En ucuz sıfır otomobiller hangileri?

Turgut Altınok'tan kentsel dönüşüm iddiası: Mansur Yavaş veto etti!

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?


Geri Dön